Új választást szeretne

2022.11.29. 09:00

Jakab Péter egyedül oszlatná fel a parlamentet

Az igazságügyi bizottság elé kerül a bukott Jobbik-elnök a parlament feloszlatására tett önálló határozati javaslata.

Jakab Péter független képviselő felszólal az ellenzéki frakciók kezdeményezésére napirendre tűzött Gyermekeink jövőjéről, a közoktatás minőségéről és feltételrendszeréről című politikai vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Kedden dönthet az igazságügyi bizottság Jakab Péter független országgyűlési képviselő a parlament feloszlatására tett önálló határozati javaslatának tárgysorozatba vételéről. Ismert, a Jobbik volt elnöke november elején rukkolt elő azzal az ötlettel, hogy a parlament oszlassa fel önmagát. Jakab szerint ugyanis a Fidesz becsapta a választókat, így a kormány illegitim, az egyetlen megoldás a bukott jobbikos szerint pedig az, ha új választást írnak ki – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint beszédes, hogy a független képviselő ötletét egyetlen korábbi szövetséges baloldali politikus sem támogatta, erről Jakab maga számolt be közösségi oldalán.

Jakab az őszi ülésszak előtt azt ígérte, független képviselőként sem lesz kevésbé aktív, ám az általa augusztus 20-án életre hívott A Nép Pártján Mozgalmat máig nem sikerült bejegyeztetnie a bíróságon, a szervezetnek még saját honlapja sincs.

Adományokat, pénzbeli támogatásokat – a baloldali pártokhoz és politikusokhoz hasonlóan – azért a bruttó másfél millió forintot kereső Jakab Péter is elfogad. Saját honlapján például bárki utalhat Jakab személyes bankszámlaszámára, ehhez mindössze a lakcímét kell megadnia a közlemény rovatban.

Jakab honlapján egyébként nyoma sincs annak, hányan, összesen mekkora összeggel támogatták az elmúlt három hónapban az augusztusban megalakult, bíróságon azonban még be nem jegyzett mozgalmat.

A Mandiner megkeresésére a mozgalom sajtórészlege közölte, azt, hogy a bejegyzésre mikor kerül sor, a bíróság tudja megmondani. „Az ország jelenlegi helyzetében ugyanakkor a mozgalom egyetlen napot sem hajlandó elvesztegetni bírósági procedúrák miatt, ezért a tagtoborzást és az adománygyűjtést is folytatjuk, hisz mozgalmunk állami támogatás nélkül építkezik” – fogalmaztak. Hozzátették, a még be nem jegyzett mozgalom támogatására eddig 173 ezer forint folyt be, ezt egy külön erre a célra létrehozott, elkülönített számlaszámon tárolják. Mint írták, az összeget egyelőre nem használták fel, a mozgalommal kapcsolatos költségeket Jakab a saját tiszteletdíjából fizeti.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában