Baloldali ígérgetés

2022.11.29. 07:47

Ezermilliárdokat költene az árnyékkormány, a múltról azonban mélyen hallgatnak

Dobrev Klárának már csak azért sem kellene az uniós pénzekkel dobálóznia, mert valójában azon dolgozik, hogy Magyarország ne juthasson hozzá a forrásokhoz – mondta a Magyar Nemzetnek Boros Imre közgazdász.

Dobrev Klára az ellenzéki pártok kampányzáró rendezvényén a Madách téren, Budapesten 2019. október 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Két kézzel szórja az ígéretpénzeket az árnyékkormány. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke mindent bevet, hogy az emberek elfelejtsék a múltat, azt, hogy valójában mit műveltek hatalmon a balliberális kormányzatok Gyurcsány Ferenc, majd Bajnai Gordon irányítása alatt – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Dobrev Klára legújabban azt ígéri, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor átfogó lakásfelújítási programot indítanának, amelyben másfél millió ingatlan korszerűsítése valósulna meg, méghozzá önerő nélkül. Azaz a lakosságnak nem kellene fizetnie semmit. Állítása szerint ennek a költsége mintegy 4500 milliárd forint lenne, amelynek a jelentős részét uniós pénzből fedeznék.

Amikor az ígéret ígéret maradt

– Olyan elvtárs még nem volt a Földön, aki ne tudott volna ígérni. De olyan sem, aki amit ígért, azt be is tartotta volna – mondta ezzel kapcsolatban a Magyar Nemzetnek Boros Imre.

A közgazdász emlékeztetett, hogy a magukat baloldalinak nevező, de valójában a globalista pénzügyi köröket kiszolgáló pártok 2002 után kivéreztették az első Fidesz-kormány otthonteremtési programját, amely 2001 után a lakásépítéseket is felpörgette. Olyannyira, hogy a korábbi 20-22 ezres lakásátadás néhány év alatt évi negyvenezer fölé emelkedett. Ez a szám 2004-ben már 44 ezer volt.

A sikeres rendszer szétverésének, amely megszorításokkal párosult, több negatív következménye is volt. Az építőiparban elindult a mélyrepülés, 2007 júniusában az ágazat termelése már 15,8 százalékos mínuszt mutatott 2006 júniusához képest. A kamattámogatás leépítésével elszabadult a devizahitelezés, amely adósságcsapdába csalta a családokat. 

A Standard and Poor’s nemzetközi hitelminősítő 2006 augusztusában arra figyelmeztetett, hogy Magyarország van a leginkább kitéve a devizaalapú hitelezésből fakadó kockázatoknak.

Újjáépített otthonteremtés

Az Orbán-kormány 2010 után újraépítette az otthonteremtést, amelynek később a lakásfelújítási támogatási rendszer is része lett. Mindezek vissza nem térítendő támogatásokat és rendkívül kedvező hitelek elérését tették lehetővé. Ennek eredményeként eddig több mint százezer család igényelte otthona felújításához a vissza nem térítendő állami támogatást, míg a családi otthonteremtési kedvezményt (csok) már jóval több mint kétszázezren. A kormánypártisággal korántsem vádolható GKI idén augusztusban ismertette azt a felmérést, amely szerint nyolcszázezer lakás újulhat meg az év végéig. A fent említett programok egyébként összhangban vannak a családpolitikai intézkedésekkel is. A kormány már jelezte, hogy jövőre sem fordítanak kevesebbet a családokra – a részletekről decemberben születik döntés.

Boros Imre arra is felhívta a figyelmet, hogy Dobrev Klárának már csak azért sem kellene az uniós pénzekkel dobálóznia, mert valójában ő is azon dolgozik, hogy Magyarország ne juthasson hozzá a hazánknak járó forrásokhoz.

Ezért szavaznak hazánk ellen a nemzetközi porondon is, majd az országra nézve kedvezőtlen döntéseket győzelemként ünneplik.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában