Segítsen Ön is!

2022.11.07. 16:46

Elindította adventi adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet

Az áremelkedések miatt a hagyományoktól eltérően már hétfőn elindította Ételt.Otthont.Esélyt elnevezésű adventi adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet.

Szabó Mária, az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa segélycsomagot ad át a szervezet által támogatott család egyik tagjának Csepelen 2022. november 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója az adománygyűjtés elindítását bejelentő hétfői budapesti sajtótájékoztatón, a segélyszervezet csepeli Országos Segélyközpontjában elmondta, az elmúlt években a segélyszervezet országos intézményhálózatának fejlesztése során kiemelt szempont volt az energiahatékonyság, emellett takarékossági intézkedéseket is bevezetettek az intézményekben.

Hozzátette: az ukrajnai háború azonban a mindennapi életre is hatással van, 

a segélyszervezet rezsiköltségei drámaian megnőttek. 

Példaként említette, hogy van olyan intézményük, ahol a fűtési költség 3 millió forintról 22 millió forintra nőtt. A debreceni hajléktalanokat segítő központ 2640 adag reggelit ad a leginkább rászorultaknak havonta, ennek költsége 300 ezerről 600 ezer forintra nőtt.

Lehel László hangsúlyozta: 

a megnövekedett élelmiszer- és rezsiárak ellenére sem szeretnék elengedni az esélyteremtő programokban résztvevő gyermekek kezét, hiszen a szervezet legfontosabb célkitűzése továbbra is a hosszú távú esélyteremtés.

Kiemelte: úgy becsülik, hogy idén mintegy 80 ezer rászoruló kér segítséget az Ökumenikus Segélyszervezettől, és ebben a helyzetben nem teheti meg a segélyszervezet, hogy csökkenti a működését, intézményeket zár be.

LEHEL László
Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója a szervezet csepeli Országos Segélyközpontjában tartott sajtótájékoztatón 2022. november 7-én
Fotós: Kovács Tamás / Forrás: MTI

"Erről szó sem lehet. Egy kiút van: megtartani és működtetni ezeket az intézményeket, sőt fokozni az erőfeszítéseket, hogy minél több helyen segíthessünk" - mondta, hozzátéve, a segélyszervezet által működtetett intézmények fenntartásához kérik most az emberek segítségét, hogy továbbra is ételt, otthont, esélyt adhassanak a rászorulóknak. Megjegyezte: a közösség képes arra, hogy a nehézségeket áthidalja, ehhez pedig országos összefogásra van szükség.

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta, a segélyszervezet idén 27. alkalommal indította el országos adventi pénzadománygyűjtését. A segélyszervezet gyűjtése a korábbi években az első adventi gyertya meggyújtásával vette kezdetét, idén azonban a gazdasági válság és az áremelkedések miatt korábban, már november elején elindítják azt.

GÁNCS Kristóf
Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a szervezet csepeli Országos Segélyközpontjában tartott sajtótájékoztatón 2022. november 7-én
Fotós: Kovács Tamás / Forrás: MTI

Gáncs Kristóf elmondta azt is, 

a kezdeményezést a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet támogatni, valamint a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal. Emellett november 14-étől december 24-éig a Tesco 200 áruházában tart a kuponos gyűjtés, és a nagyobb postahivatalokban is várják a felajánlásokat. Lehetőség lesz a személyes adományozásra is, a Szent István-bazilikánál az adventi ünnepen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában