Sikeres tárgyalás

2022.10.08. 11:11

Orbán Viktor fotóalbumot osztott meg a rendkívüli EU-csúcs második napjáról

Az orosz-ukrán háborúról és az energiáról tárgyaltak az európai uniós miniszterelnökök kétnapos prágai csúcstalálkozójukon, amely pénteken ért véget.

Orbán Viktor az Európai Unió vezetőinek kétnapos találkozóján Prágában

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Az ukrán–orosz háború ügyében azt a magyar álláspontot képviseltem, hogy a legfontosabb a béke, és hogy megakadályozzuk az eszkalációt. Jelenleg az események ebbe az irányba mutatnak, de tűzszünetre és tárgyalásokra van szükségünk – fogalmazott tegnap Facebook-oldalán közzétett üzenetében Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A prágai csúcstalálkozó másik fontos témája az energiaválság volt, ennek kapcsán Orbán Viktor közölte: ami az energiát illeti, ott sikerült elérni, az összes fontos magyar nemzeti célt. A nyolcadik csomag számunkra sérelmes pontjai alól mentesítést kaptunk. Ez a szankciós csomag nem vonatkozik se Magyarország gázellátására, se a nukleáris erőművekből származó energiára, sőt lehetővé teszi, hogy Magyarország továbbra is zavartalanul építhesse a Paks 2 atomerőművet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában