Változnak az idők

2022.09.15. 11:43

Nemrég még a Jobbik elhagyását fontolgatta Gyöngyösi Márton

Gyöngyösi Márton még azt is kilátásba helyezte, hogy kilép a Jobbikból, ha Ander Balázs lesz a párt új elnöke – állítja Molnár Enikő, aki szerint Gyöngyösi nem volt túl jó véleménnyel vetélytársáról, akivel aztán mégis lepaktált. Jakab Péter tanácsadója azt írta: „hamarosan az egyik női politikus helyett így Ander Balázst láthatjuk majd a parlamentben” – írja a Magyar Nemzet.

Gyöngyösi Márton

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Néhány hónapja még a Jobbikból is kilépett volna Gyöngyösi Márton, ha elnökjelölti vetélytársa, Ander Balázs lett volna a párt új vezetője – legalábbis Molnár Enikő erről írt Gyöngyösi egyik Facebook-bejegyzésére reagálva. A Jobbik elnöke a hozzászólást ugyan letiltotta, de Jakab Péter tanácsadója a saját közösségi oldalán közzétette azt.

Emlékeztettem, hogyan nyilatkozott még néhány hónappal ezelőtt a Jobbik mostani alelnökéről (Ander Balázs – a szerk.), aki még nemzeti szí­neink sorrendjét se tudta. Bár Marci akkoriban még azt is kilátásba helyezte, hogy kilép a Jobbikból, ha Ander Balázs lesz a Jobbik új elnöke, de azóta mindez megváltozott, hiszen a tisztújítás előtti estén Gyöngyösi Márton és Ander Balázs megegyeztek

– fogalmazott Molnár Enikő, aki felidézte: a két aspiráns abban állapodott meg, hogy „Ander Balázs visszalép Gyöngyösi Márton javára egy parlamenti mandátumért”.

– Hamarosan az egyik női politikus helyett így Ander Balázst láthatjuk majd a parlamentben, akiről néhány hónappal ezelőtt Gyöngyösi Marci még így írt nekem: „Már csak a fejét kellene lecserélni” – idézte fel a mostani pártelnök szavait Molnár Enikő, aki Gyöngyösi fenti kijelentéséről egy fotót is közzétett.

Molnár Enikő egyébként azután fedte fel Gyöngyösi kilépési terveit, hogy a Jobbik elnöke a minap arra hívta fel Jakab Péter, a párt korábbi tagjának és elnökének a figyelmét, hogy engedély nélkül tárolja emberek adatait.

Gyöngyösi ugyanis meglepő módon levelet kapott a Jakab Péter által indított Nép Pártján Mozgalomtól, amelyben megköszönik neki, hogy csatlakozott Jakabhoz „abban a küzdelemben, amit a kormányváltásért és egy jobb, emberibb Magyarországért kell megvívnunk közösen”. A levél szerint Gyöngyösivel együtt több ezren jelentkeztek a mozgalomhoz, a szervezet aktivistái pedig minden szimpatizánst fel fognak keresni.

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában