Ez sem jött be

2022.09.11. 08:48

Nem kapott irodát Jakab mozgalma

Az Országgyűlés Hivatala cáfolta meg a Jobbik levitézlett elnökének és volt tagjának azt a közösségi oldalán közzétett állítását, miszerint a Nép Pártja Mozgalom képviselőjeként kapott irodát az Országgyűlés Irodaházában – írja a Magyar Nemzet.

Jakab Péter az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. október 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Jakab Péter nem a Nép Pártján Mozgalom képviselőjeként, hanem független országgyűlési képviselőként kapott irodát a képviselői Irodaházban. Ezt támasztja alá a parlament sajtóosztályának tájékoztatása, melyben azt írták: „az Országgyűlés Hivatala Jakab Péternek, mint független képviselőnek biztosít irodát az Országgyűlés Irodaházában”. Ezzel

hivatalosan is megdőlt a Jobbik volt tagjának és elnökének azon állítása, melyet a közösségi oldalán tett közzé, és amely szerint birtokba vette a Nép Pártján Mozgalom képviselői irodáját a képviselői irodaházban.

Jakab tehát nem pusztán blöffölt, de fenti kijelentése jogi aggályokat is felvet – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet. 

A lap emlékeztet arra, hogy Jakab Péter jelenleg független országgyűlési képviselő, mozgalma pedig nem szerepelt az áprilisi választásokon részt vevő jelölő szervezetek között, az augusztus 20-án bejelentett Nép Pártján Mozgalom pedig a bíróság.hu elektronikus nyilvántartása szerint hivatalosan még nincs bejegyezve. 

A lap ugyanakkor idézi ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogászt, aki korábban felhívta a figyelmet arra, hogy a Házszabály alapján az Országgyűlésben mandátumot szerző képviselő megbízatását annak a pártnak a színeiben vagy függetlenként kell, hogy ellássa, ahogy azt a választópolgároktól elnyerte, 

amennyiben a képviselő képviselőcsoportjából kilépett, vagy onnan kizárták, utóbb nem csatlakozhat más képviselőcsoporthoz.

 

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában