Közlemény

2022.09.19. 15:16

Fidesz: Gyurcsány Ferenc akar visszatérni a hatalomba

A nagyobbik kormánypárt szerint az egész baloldali választási kampány egy színjáték volt.

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője (k) napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Gyurcsány Ferenc akar visszatérni a hatalomba – kommentálta a Fidesz azt, hogy Dobrev Klára (DK) hétfőn bemutatta árnyékkormánya tagjait.

Mi rég megmondtuk és most már nem is leplezik: Gyurcsány Ferenc a vezér a baloldalon és Gyurcsány akar visszatérni a hatalomba, méghozzá a saját embereivel

– írta a nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A Fidesz értékelése szerint az egész baloldali választási kampány egy színjáték volt, akkor is végig Gyurcsány irányított és Gyurcsány akart visszatérni a hatalomba.

A közleményben hangsúlyozták: Gyurcsányék már megmutatták, hogy kormányoznak, tönkretették az országot, a magyar gazdaságot, a csőd szélére és tömeges munkanélküliségbe juttatták Magyarországot, elszegényítették, sorozatos megszorításokkal, adó- és rezsiemelésekkel sújtották a magyar családokat.

KDNP: fontoskodó színjáték az árnyékkormány bejelentése

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint az árnyékkormány tagjainak bejelentése egy „fontoskodó színjáték”, amellyel a Demokratikus Koalíció (DK) újabb „csodafegyvert” kínál az ellenzéki politikából kiábrándult szavazóknak.

A kisebbik kormánypárt így értékelte Dobrev Klára (DK) hétfői bejelentését, rámutatva: az árnyékminiszteri névsorban ismét a régi szocialista és liberális kötődésű politikusok sejlenek fel, akik a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején aktívan részt vettek a magyar családok devizahitelekbe hajszolásában.

Gyurcsány Ferenc, aki egyszer már tönkretette az országot, most felesége háta mögé bújva próbál figyelmet szerezni magának és pártjának – írták.

A KDNP szerint el akarják venni a fókuszt arról, hogy a legutóbbi időközi választásokon sorra buknak el a baloldal jelöltjei, és a Fidesz–KDNP ott is bizalmat kap, ahol korábban ellenzéki többség volt.

Jobb lenne – folytatták –, ha az ehhez hasonló pótcselekvések helyett a DK azon igyekezne, hogy az Európai Unióban, illetve idehaza segítse a magyarok érdekeit érvényre juttatni, és végre egyszer igazán belátná, hogy olyan, kihívásokkal teli időszakban, mint amit most él meg Európa, inkább az összefogás útját kell járnia. Egyúttal felszólították a DK-t, hogy vegyen példát más uniós államokról, ahol a nemzeti érdek minden pártpolitikai szempontot képes felülírni az ellenzék soraiban is.

Ahelyett, hogy Gyurcsány pártjának képviselői Brüsszelben is csak az ország érdekeivel ellentétes aknamunkát végeznek, Magyarország és a magyar emberek jólétével, a béke megteremtésével foglalkozzanak és ne a politikai haszonszerzésre koncentráljanak!

– áll a kisebbik kormánypárt közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában