Válasz a groteszk vádakra

2022.08.11. 12:06

Világhírű izraeli filozófus: Orbán Viktor nem antiszemita

Yoram Hazony felszólalásaiban rendszeresen pozitív példaként említi a magyar miniszterelnököt, és közösségi oldalán a minap ismét kiállt mellette.

Budapest, 2019. március 25. Orbán Viktor miniszterelnök (j) a Karmelita kolostorban fogadta Yoram Hazony izraeli filozófust, a jeruzsálemi Herzl Intézet elnökét 2019. március 25-én. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott kép. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

"Yoram Hazony világhírű izraeli filozófus számos alkalommal járt már hazánkban, és személyesen is találkozott a Karmelita Kolostorban a magyar miniszterelnökkel. Azóta felszólalásaiban rendszeresen pozitív példaként említi Orbán Viktort" - hívta fel a figyelmet a gondolkodóra és a magyar kormányfőről alkotott véleményére Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Orbán Balázs rámutatott, hogy Yoram Hazony közösségi oldalán ismét kiállt a magyar miniszterelnök mellett, és az általa „groteszknek” nevezett vádakra reagálva leszögezte:

Orbán Viktor nem antiszemita!

A miniszterelnök politikai igazgatója a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében azt írja, az izraeli filozófus szerint hazánk egyedülálló abból a szempontból, hogy nemzeti, konzervatív kormány irányítja, amely a kereszténységet tekinti domináns kultúrának, ugyanakkor jelentősen támogatja például a zsidó közösséget is. Hazony egy korábbi interjújában elmondta, hogy

az izraeli, az amerikai és a nyugat-európai konzervatívok is közelről figyelik Magyarországot, ugyanis a magyar konzervatív politika sikere számukra is szembeötlő.

Orbán Balázs végül megjegyzi, hogy a kiállás megtisztelő Yoram Hazony professzortól, aki életre hívta a nyugati jobboldal megújítását célzó Nemzeti Konzervatív Mozgalmat, és nemcsak alapítója, hanem javarészt ő is töltötte meg azt tartalommal.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában