Korlátozás

2022.08.31. 16:43

Simon András elkerítette a sajtót a budapesti Városházán (videó)

„A kollégáim aggódtak, hogy nem tudom megközelíteni az üléstermet” – így indokolta Karácsony Gergely, hogy a sajtó munkatársainak mozgását korlátozták a Városházán. Simon András intézkedését több baloldali politikus is értetlenkedve fogadta.

Simon András

Forrás: Facebook/Képernyőkép

Karácsony Gergely egy hosszú folyosón szokta megközelíteni a Városháza dísztermét, ezen a szakaszon a sajtó munkatársai eddig szabadon kérdezhették a közgyűlés tagjait.

Az augusztus 31-i közgyűlés előtt azonban kordon mögé terelték a stábokat és sok politikus élt is a lehetőséggel, hogy levegőnek nézzék a kérdezőket.

Simon András 2021 decemberében hagyta ott az ATV-t, hogy Márki-Zay Péter kampányát erősítse mint kommunikációs vezető. Az áprilisi választási vereséget követően azonban nem maradt sokáig munka nélkül, hiszen még július közepén kinevezték a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatójának.

Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere egyenesen hülyeségnek nevezte, hogy a sajtó képviselőit korlátozzák a munkavégzésben, de Soproni Tamás momentumos politikus is értetlenkedve fogadta az intézkedést. Voltak azonban olyan politikusok, akik kihasználva a helyzetet nem álltak meg, hogy válaszoljanak a kérdésekre, közéjük tartozik például Pikó András, Niedermüller Péter vagy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes is.

Karácsony Gergely azzal indokolta a Mediaworks Hírcentrumnak a döntést, hogy a kollégái aggódtak amiatt, hogy nem tudja megközelíteni a dísztermet, de az indokok között az is szerepelt, hogy aggódott a sajtó munkatársainak testi épségéért.

Simon András szintén megszólalt a Mediaworks Hírcentrumnak, ő azt mondta, hogy erre az intézkedésre azért volt szükség mert az Európai Parlamentben is ez az eljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában