Bekiabálók

2022.08.16. 10:17

Karácsony ígéretét a kormányon akarja számonkérni a Momentum

Kuponos rezsitámogatást vár a kormánytól a Momentum. A párt politikusai arról beszélnek, hogy a Fidesz hazudott a kampányban, jóllehet lakásrezsi-támogatást korábban csak az általuk is támogatott főpolgármester-jelölt ígért, még 2019-ben. Karácsony Gergely választási ígéretét július végén számon is kérte a fővárosi Fidesz, mint emlékeztettek: a főpolgármester a kormánytól vár segítséget, de saját vállalását sem valósította meg – írja a Magyar Nemzet.

Forrás: Magyar Nemzet / Havran Zoltán

– Vezessék be a rezsikupont! – szólította fel a kormányt egy hétvégi Facebook-posztjában a Momentum elnöke. Gelencsér Ferenc szerint erre azért van szükség, hogy az „energetikailag elavult” házak lakóinak ne kelljen elhagyniuk otthonukat az esetlegesen emelkedő rezsiszámlák miatt.

– Ilyen házakból nagyjából nyolcszázezer van Magyarországon, így a rezsikupon nyolcszázezer háztartás lakóinak tudna azonnali, célzott segítséget nyújtani – osztotta meg pártjának számításait az elnök, amelyeket egyébként már augusztus elején a nyilvánosság elé tártak egy sajtótájékoztatón.

A párt elnökségi tagja, Kele János akkor még kevesebb érintettről beszélt, azt mondta, hogy hatszázezer olyan család van Magyarországon, amelyet túlfogyasztónak bélyegez a kormány, és ezért hatalmasat emel majd a számláikon. 

– A kormány tudatosan hazudott az embereknek, és nem készítette fel a magyarokat és a gazdaságot a választások utáni időszakra – állította akkor az elnökségi tag.

A most újra elővett témával kapcsolatosan a felszólítást egyértelműen a kormánynak szánták, jóllehet korábban ilyen típusú ígéretet nem Orbán Viktor miniszterelnök, hanem a 2019-es önkormányzati választásokon általuk is támogatott főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely tett.

A teljes cikk ITT olvasható.

Borítókép: Karácsony Gergely / Magyar Nemzet / Havran Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában