Változnak az idők...

2022.08.12. 16:37

Jakab 2018-ban: „Aki nem adja vissza a mandátumát, az egy hiteltelen politikus” (videó)

Miután Gyöngyösi Márton felszólította Jakab Pétert, hogy ha menni akar, adja vissza a mandátumát és lépjen ki a pártból, Jakab Péter nem gondolkodott sokáig. Végül a bukott pártelnök közösségi oldalán jelezte, hogy a pártból ugyan kilép, de független képviselőként folytatja munkáját – írja a Mediaworks Hírcentruma.

Jakab Péter

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Azt gondolom, hogy aki a Szent Koronára tett esküt nem tartja be, az a választóknak tett ígéretét sem fogja betartani, az egy hiteltelen politikus.”– Jakab Péter 2018-ban még a Jobbik szóvivőjeként mondta ezt az ATV stúdiójában. Miután Vona Gábor a négy évvel ezelőtti választási vereséget követően lemondott pártelnöki tisztségéről, szintén botrányok övezték a Jobbikot, úgy mint napjainkban. Ez akkor pártszakadáshoz vezetett, és Jakab Péter azokat kritizálta, akik azóta már a Mi Hazánk Mozgalomban politizálnak. Sőt, szóvivőként fel is szólította a Jobbikból akkor kilépő politikusokat:

„Azok a képviselők, akik csatlakoztak ehhez a mozgalomhoz, és a Jobbik listájáról szereztek mandátumot, adják vissza azt annak a közösségnek, amelytől kapták.”

Jakab Péter csütörtökön jelentette be, hogy kilép a Jobbikból, és egyúttal azt is jelezte, hogy megtartja mandátumát, és független képviselőként folytatja munkáját.

Pénteken pedig azt a magyarázatot adta a Telexnek, hogy ő nem a Jobbik listájáról, hanem közös ellenzéki listáról szerezte a mandátumot minden ellenzéki szavazó jóvoltából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában