Járvány

2022.08.03. 17:02

Ismét emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A vizsgált városok közül emelkedés tapasztalható Budapesten, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron és Veszprémben.

Ismét emelkedik a koronavírus koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

A korábbi stagnálást követően országos átlagban ismét emelkedést mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben – írták.

Tájékoztatásuk szerint a vizsgált városok közül emelkedés tapasztalható Budapesten, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Székesfehérváron és Veszprémben.

A többi mintavételi hely esetében a tendencia stagnáló. Csökkenés egyik városban sem látható – tették hozzá.

Az NNK közleménye szerint a koronavírus-örökítőanyag koncentrációja 13 mintavételi helyen emelkedett, míg 9 helyen a mérsékelt kategóriába esik.

Borítókép: Kotriné Bácsi Szimonetta asszisztens beolt egy nőt a német–amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina negyedik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2022. július 29-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában