Előrehaladt tárgyalások

2022.07.18. 18:38

Uniós források: rendkívül közel a megállapodás

Rendkívül közel van a megállapodás Magyarország és Brüsszel között hazánk európai uniós forrásairól, ennek érdekében ezen a héten is zajlanak a tárgyalások, a kormány pedig az összes nyitott kérdésben konkrét vállalásokat tett – közölte a VG érdeklődésére Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter hivatala.

A Világgazdasággal a tárcavezető hivatala közölte: a magyar helyreállítási tervről és a 2021–27-es időszak kohéziós forrásairól már eddig is folytatott intenzív és konstruktív megbeszélések eredményeképpen a kormány valamennyi nyitott kérdésben olyan konkrét vállalásokat tett, amelyek alkalmasak lehetnek az európai bizottsági jóváhagyásra – hangsúlyozták, hozzátéve:

a megállapodás rendkívül közel van, ezt alapozzák meg az e heti tárgyalások is.

A lap azt is megtudta, hogy Navracsics Tibor Stockholmban, Ágostházy Szabolcs, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár pedig Brüsszelben 

tárgyal annak érdekében, hogy a Magyarországnak járó uniós forrásokról a megállapodások a lehető legrövidebb időn belül megszülethessenek.

Hogy az uniós forrásokról szóló tárgyalások már igen előrehaladott állapotban vannak, ezt erősítette meg a napokban Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentése is, mely szerint a kormány négy fontos ponton fogadta el az Európai Bizottság álláspontját. 

A Világgazdaság teljes cikkét ITT olvashatja el

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában