Közlekedés

2022.07.11. 19:32

Újraindul a nemzetközi közlekedés a Budapest-Hegyeshalom vasútvonalon

A másik pálya helyreállítása és a forgalomnak való visszaadása kedd reggel várható.

Fokozatosan újraindul a nemzetközi vonatközlekedés Biatorbágy és Herceghalom között a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon hétfő este – tájékoztatta a Mávinform az MTI.

Erre azt követően kerül sor, hogy vasárnap hajnalban összeütközött két tehervonat Biatorbágy és Herceghalom között és a balesetben több kocsi is kisiklott.

Mint írják: a balesetben kisiklott teherkocsikat visszaemelték, az egyik pályatestet helyreállították és átadták a vonatforgalom számára. Ennek eredményeként hétfő este újraindulhat egyelőre csak egy vágányon, sebesség- és menetrendi korlátozásokkal a nemzetközi vonatközlekedés.

A másik pálya helyreállítása és a forgalomnak való visszaadása kedd reggel várható – tették hozzá.

A Keleti pályaudvarról Bécsen át Münchenbe 20:40-kor induló Kálmán Imre vonat lesz az első teljes útvonalon közlekedő nemzetközi szerelvény – tartalmazza a közlemény.

Borítókép: Tehervonat kisiklott kocsijai Biatorbágy és Herceghalom között, ahol összeütközött két tehervonat 2022. július 10-én hajnalban. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában