Szappanopera

2022.07.25. 21:18

Szexuális botrányok sorozata a Jobbikban

Brenner Koloman nem tud őt érintő zaklatási botrányról.

Idegeskedve tagadta Brenner Koloman, hogy zaklatási ügybe keveredett volna. A Jobbik képviselője az ATV-ben magyarázkodott az ELTE-n gyűrűző botrányt illetően, Molnár Enikő leveléről pedig nem akart állást foglalni. Brenner Koloman ügye messze nem az első szexbotrány a Jobbik történetében, ráadásul eddig egyetlen politikus karrierje sem tört ketté a „keresztény-konzervatív” pártban vállalhatatlan szexuális viselkedése miatt - írja a Magyar Nemzet. 

Én nem tudok ilyenről, ez egy aljas rágalom – magyarázkodott szemlátomást igen zavartan Brenner Koloman az ATV stúdiójában az őt érintő zaklatási botrányra reagálva. A jobbikos országgyűlési képviselő az ATV-ben azt is megjegyezte: „ez ügyben talán egy olyan cikk jelent meg egy fideszes szennylapban, ami ellen a jogi lépéseket már megtettem”.

Szavaiból kiderült az is, ismeri a Molnár Enikő által írt levelet. Kissé összefüggéstelenül azt mondta, a Jakab Péter tanácsadója által kreált e-mailre és az abban foglalt tartalmakkal kapcsolatban nem szeretne állást foglalni, 

hiszen Molnár egy olyan tanácsadó, aki nagyon rossz irányba viszi Jakabot a Jobbiktól, „pedig mi számítunk Péter munkájára”. 

A Magyar Nemzet tegnap írta meg, hogy Brenner Koloman „ELTE-n gyűrűző zaklatási botrányáról” beszélgetett Potocskáné Kőrösi Anita május 26-án délelőtt (egy héttel azelőtt, hogy a Jobbik elnöksége fellázadt Jakab Péterrel és bizalmasával, Molnár Enikővel szemben) Gyöngyösi Mártonnal. A párt elnökhelyettese azt mondta, szeptemberben beül Brenner helyére, akit addigra a zaklatási ügyei miatt úgyis „vissza kell hívni az elnökségnek”. Minderről Molnár Enikő, a Jobbik volt kabinetvezetője írt abban a levélben, melyet jobbikos tagoknak küldött egy nappal azelőtt, hogy Jakab Pétert leváltotta a frakció. 

Potocskáné nagyon eltökélt lehetett a mandátumszerzést illetően, úgy tűnik, nem a zaklatási botrányba keveredett Brenner volt az első, akinek az országgyűlési helyére pályázott.

A levélben Molnár felidézi, a kudarcos választási szereplés után a mandátumukat elvesztett jobbikosok „magukból kikelve, mindenféle eszközzel igyekezték visszaszerezni a parlamenti széküket”. Potocskáné először arról győzködte Jakab Pétert, hogy Bencze János alkalmatlan parlamenti képviselőnek, ezért adja át neki a mandátumát. Mivel Potocskáné nem járt sikerrel Jakabnál, Gyöngyösihez fordult, és ahelyett, hogy például etikai vizsgálatot kezdeményezett volna Brenner Kolomannal szemben, azt vázolta fel Gyöngyösinek, miként fogja átvenni párttársa helyét, miután a zaklatási botrányba majd belebukik.

Brenner Koloman zaklatási ügye egyébként messze nem az első a Jobbik történetében, 

igaz, egyik érintett politikai karrierje sem tört ketté vállalhatatlan szexuális viselkedés miatt. Emlékezetes, 2010-ben Szávay Istvánról jelentek meg olyan kompromittáló fényképfelvételek, melyek egyikén egy virslivel töltött vákuumos péniszpumpával pózolt. Ugyancsak 2010-ben robbant ki a párt kaposvári jelöltjének zaklatási ügye, a fizikatanárként dolgozó Hegedüs József azt kérdezte a 15 éves lányoktól, hogy szoktak-e maszturbálni, lefeküdtek-e már barátjukkal, vagy el tudják-e képzelni az intim együttlétet egy idősebb férfival. 

Az ötgyerekes, nős Kulcsár Gergely szexbotránya sem maradt titokban, a párt frakciójának tagja a Jobbik ifjúsági tagozatában tevékenykedő fiatalkorú hölggyel folytatott szexuális kapcsolatot, az ügyről pedig Vona Gábor volt pártelnök is tudott, aki megpróbálta eltussolni a „keresztény-nemzeti” párt számára kényes esetet. 2016-ban Janiczak Dávid, a Jobbik alelnöke ózdi polgármesterként nyomdafestéket nem tűrő stílusban beszélt egy munkatársnőjével, amely „beszélgetésekről” hangfelvételek is készültek. 2018-ban Janiczak anális szexuális erőszakkal fenyegette meg egyik alkalmazottját. Janiczak a mai napig vezeti a borsodi települést.

Bereczki Miklós, a párt soroksári alapszervezetének elnöke tavaly azzal borzolta a kedélyeket, hogy a Pride-on közös molinót tartva együtt vonult a DK-s Niedermüller Péterrel, és az egykori momentumos főpolgármesterjelölt-jelölt Kerpel-Fronius Gáborral. A Jobbik etikai vizsgálatot kezdeményezett Bereczkivel szemben, amit aztán nem indítottak el. 

Földi István szexuális botrányában jelenleg is tart a nyomozás. A párt szabolcsi emberét Szilágyi György élettársa vádolta meg azzal, hogy tavaly decemberben meg akarta erőszakolni.

Borítókép: Brenner Koloman jobbikos politikus. Fotó: Havran Zoltán

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában