Baloldali roncsderbi

2022.07.15. 18:00

Szánthó Miklós: hullanak a „politikai nagyvadak” az ellenzéki pártoknál

Visszaléptették vagy leváltották a legtöbb ellenzéki párt vezetőjét az elmúlt három hónapban.

Bő három hónap alatt ugyanis szinte minden ellenzéki párt vezetőjét leváltották vagy visszaléptették

– hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ igazgatója a közösségi oldalán.

Szánthó Miklós hangsúlyozta: egyedül Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és vezetője az, aki dörzsölheti a tenyerét. Hozzátette: a politikus tizenegy év alatt leszámolt az ellenzéki vetélytársainak száz százalékával.

Írásában kitért arra is, hogy Fekete-Győr András csupán egy hónapig örülhetett a pozíciójával járó többletbevételnek, hiszen parlamenti, de Momentumon belüli pozíciói is meggyengültek, a helyét pedig Gelencsér Ferenc vette át.

Emlékeztetett: Fekete-Győr korábban a napelemeket az atomerőművekhez hasonlította.

A Párbeszéden belüli változásokról így írt: „Az érdemi társadalmi támogatottsággal nem rendelkező, a Gyurcsány-listán azonban jó helyeket kapó párbeszédes politikusok körében is komoly változások történtek. Szabó Tímea és Karácsony Gergely is levonták a kellő következtetéseket a sorozatban negyedik kétharmados vereség után, és lemondtak társelnöki pozícióikról” – húzta alá Szánthó Miklós.

De felsorolásában kiemelte azt is, hogy az egykor szebb napokat látott MSZP-ben is tektonikus változások indultak el, ugyanis Tóth Bertalan lemondott társelnöki tisztségéről,

pedig a következetességéről ismertté vált (sic!) politikus április 6-án még azt mondta, hogy fel sem merült a távozása

– idézte fel az Alapjogokért Központ igazgatója.

Jakab Pétert úgy jellemezte felsorolásának végén, mint az ellenzéki roncsderbi utolsó, mindenkinél magabiztosabb állva maradt bástyája, aki korábban azt állította, hogy nem fog Gyurcsánnyal egy listán szerepelni.

Pártelnökként ugyan tovább húzta a Jobbik élén, mint Tóth Bertalan az MSZP-ben, azonban a párt elvesztett hatszáz-hétszázezer szavazójáért végül az igencsak rugalmas gerinccel rendelkező bőrdzsekis Jakabnak kellett elvinnie a balhét. Pedig Jakab előtt fényes karrier állt: ahol valódi választáson elindult, ott mindig kikapott, saját választókerületében sem tudott soha a Fidesz–KDNP kihívóival szemben sikereket elérni. Lassan azonban minden és mindenki a helyére kerül

– hívta fel a figyelmet Szánthó Miklós a Facebook-oldalán.

Borítókép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója köszöntőt mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum második napján a Bálna Budapestben 2022. május 20-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában