Tudomásul vette

2022.07.26. 17:20

Orbán Viktor válaszolt Hegedüs Zsuzsának

A kormány az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében a zéró tolerancia politikáját követi.

„Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi” 

– írta Orbán Viktor miniszterelnök a Hegedüs Zsuzsának írt, a Mandiner birtokába került levelében.

A lap emlékeztetett, Kis János SZDSZ-alapító exfelesége Orbán „tiszta náci szövege” miatt beadta a lemondását. Ezzel a miniszterelnök tusványosi beszédére utalt. Hegedüs Zsuzsa a lemondásáig a társadalmi felzárkóztatási programokért felelős tanácsadó, miniszterelnöki biztos volt – hosszú évek óta, több Orbán-kormányban is ellátta ezt a posztot, ráadásul évtizedes ismeretség, sőt barátság fűzi a miniszterelnökhöz. A kormányfő sajnálja, de tudomásul vette a döntést.

Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva

 – fogalmazott a kormányfő.

Borítókép: Hegedûs Zsuzsa miniszterelnöki fõtanácsadó, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke MTI/ Komka Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában