Tusványos előestéje

2022.07.22. 18:04

Orbán Viktor találkozója a Kárpát-medencei magyar vezetőkkel: meg kell védeni az elért eredményeket!

Orbán Viktor miniszterelnök idén is megtartotta szokásos egyeztetését tusnádfürdői előadása előestéjén a Kárpát-medencei magyar szervezetek vezetőivel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A megbeszélésen Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Forró Krisztián, az MKP elnöke, Pásztor István, a VMSZ elnöke, Jankovics Róbert, a HMDK elnöke, és Horváth Ferenc, MMÖNK elnöke vett részt, a magyar kormányzat oldaláról pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár illetve Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.

NAGY János; ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt; NÉMETH Zsolt
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3) a Kárpát-medencei magyar szervezetek vezetőivel egyeztet tusnádfürdői előadása előestéjén 2022. július 22-én. A kormányfő mellett Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár (b), Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b2) és Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b4), jobbról középen Kelemen Hunor, Románia miniszterelnök-helyettese, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke
Forrás: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda

A megbeszélésen elhangzott, hogy az elhúzódó ukrajnai háború nemcsak Magyarországot, hanem a határon túli magyar nemzetrészeket is súlyosan érinti, ezért folyamatos egyeztetésre van szükség a gazdasági és társadalmi károk elhárításához. A résztvevők kifejezték szándékukat, hogy a válság ellenére is meg fogják őrizni a magyar nemzetpolitikának az elmúlt tizenkét évben elért eredményeit - mondta a miniszterelnök sajtófőnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában