Segítségnyújtás

2022.07.30. 15:06

Orbán Viktor: A magyar gazdák számíthatnak ránk! (videó)

A magyar gazdák számíthatnak a kormány segítségére. Közös nemzeti érdek, hogy talpon tudjanak maradni - üzente közösségi oldalán a miniszterelnök.

Segítséget kapnak a magyar gazdák! – jelentette be közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök. 

A magyar gazdák számíthatnak ránk! 

– írta a miniszterelnök, aki egy videóüzenetben foglalta össze: a magyar gazdák számíthatnak a kormány segítségére. 

Előterjesztést hallgattunk meg a gazdasági minisztertől, és létre is hoztunk egy munkacsoportot, amelynek az a dolga, hogy intézkedésedéseket tegyen a  gazdák megsegítése érdekében. Legalább egy tucatnyi ilyen intézkedést tárgyaltunk meg. Még nem tettük le a voksunkat véglegesen sem egyik, sem másik mellett, még kell egy jó hét, amíg véglegesítjük ezeket a döntéseket, de a gazdák kapnak segítséget természetesen 

– mondta el a kormányfő. Hozzátette: sem a gazdáknak, sem a magyar nemzetgazdaságnak nem lenne jó, ha életképes családi gazdaságok, mezőgazdasági cégek mennének tönkre. 

Nemzeti érdek, nemcsak az ő személyes érdekük, hanem közös nemzeti érdekünk, hogy ők talpon tudjanak maradni 

– fogalmazott a miniszterelnök. 

A videóüzenetet itt lehet megtekinteni. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Karl Nehammer osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján Bécsben 2022. július 28-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában