Diplomácia

2022.07.12. 07:24

Novák Katalin Brazíliában: mi a béke követei vagyunk

Bolsonaro elnök úrral mi a béke követei vagyunk - mondta Novák Katalin köztársasági elnök a Jair Bolsonaro brazil elnökkel folytatott megbeszélés után adott sajtónyilatkozatában Brazíliavárosban.

Brazília békeszerető ország, ahol az elmúlt száz évben nem volt háború, és azt szeretné mindenki, hogy ez a jövőben is így maradjon - mondta Novák Katalin, hozzátéve: azt szeretnénk, ha Magyarországot sem érintené a háború.   

NOVÁK Katalin; BOLSONARO, Jair
A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnököt (b) fogadja Jair Bolsonaro brazil elnök (j) a brazíliavárosi Planalto-palotában 2022. július 11-én
Forrás: Sándor-palota

A brazil elnök azt hangsúlyozta, hogy fő célja megvédeni a család értékeit, kiállni a sajtószabadság és a demokrácia mellett. Azt mondta, hogy Novák Katalinnal kereskedelmi kérdésekről, a jövőbeli együttműködésről, a gazdasági kapcsolatokról is beszélgettek, amelyek folyamatosan bővülnek, hasonlóan a hadiiparhoz.   

NOVÁK Katalin; BOLSONARO, Jair
Novák Katalin köztársasági elnök (b) és vendéglátója, Jair Bolsonaro brazil elnök (j) megbeszélésük után nyilatkoznak 
Forrás: Sándor-palota

Bolsonaro úgy fogalmazott: "100 ezer magyar él köztünk, és mi olyan ország vagyunk, ahol mindannyian békében élünk. Jelenleg konfliktus van Magyarország szomszédságában - az orosz-ukrán háborúra gondolok. Volt egy nagy beszélgetésem a háború előtt Putyin elnökkel. Az igazság sokszor fáj, de nincs más út, csak a békés együttélés."   

NOVÁK Katalin
Novák Katalin köztársasági elnök (b) és Michelle de Paula Firmo Reinaldo Bolsonaro, Jair Bolsonaro brazil elnök felesége (j) Brazíliavárosban
Forrás: Sándor-palota

A brazil elnök kiemelte: hatalmas megtiszteltetés számára Novák Katalin látogatása. 

NOVÁK Katalin; BOLSONARO, Jair
Novák Katalin köztársasági elnök (b2), vendéglátója, Jair Bolsonaro brazil elnök (b) és Michelle de Paula Firmo Reinaldo Bolsonaro, a brazil elnök felesége (b4) gyerekek között
Forrás: Sándor-palota

Hangsúlyozta, hogy Magyarországot és Brazíliát a haza, a család és a szabadság védelme köti össze.

NOVÁK Katalin
Novák Katalin köztársasági elnök (k) és Michelle de Paula Firmo Reinaldo Bolsonaro, Jair Bolsonaro brazil elnök felesége (j) 
Forrás: Sándor-palota

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnököt fogadja Jair Bolsonaro brazil elnök a brazíliavárosi Planalto-palotában 2022. július 11-én. MTI/Sándor-palota

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában