Nocsak

2022.07.31. 19:15

Márki-Zay Péter: nem támogatjuk a DK-t az időközi választásokon

Az országgyűlési választások kampányában azt tapasztalták, Gyurcsány Ferenc valójában nem akarta leváltani a kormányt.

Plágiumbotrány, szavazatok megosztása, rendőrterror, orosz kémek által vallatott magyar állampolgárok – csak néhány vád, amelyet Márki-Zay Péter megfogalmazott mai Facebook-bejelentkezésében Gyurcsány Ferenccel szemben. A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetősége úgy véli, ezek nem maradhatnak következmények nélkül. Nem támogatják a DK jelöltjeit az időközi választásokon - írja a Magyar Nemzet.

Hiteles alternatívát teremtünk - nem támogatjuk a DK jelöltjeit az időközi választásokon 

– írta Márki-Zay Péter Facebook videója felett. Mint korábban beszámolt róla a Magyar Nemzet, három településen lesz ma időközi önkormányzati választás: Cserháthaláp és Mőcsény választói az új polgármester személyéről döntenek, a főváros XXII. kerületében az egyik egyéni választókerületben pedig új képviselőt választanak. 

 

Nem lehet hiteles alternatíva

A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőssége ennek apropóján ma egy szentgotthárdi kávézóból jelentkezett be Facebook élő videó formájában, s beszámoltak hétvégi megbeszélésük során született eredményekről. Eszerint az időközi választásokon a DK jelöltjeit azért nem fogják támogatni, mert a párt „több alkalommal ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat.”

Úgy vélik ez a magatartás nem maradhat következmények nélkül. 

Márki-Zay Péter elmondta, az országgyűlési választások kampányában azt tapasztalták, Gyurcsány Ferenc valójában nem akarta leváltani a kormányt. Emellett úgy vélik, hogy 

aki szakdolgozata során plágiumbotrányba keveredik, az nem lehet tisztességes képviselő a magyarok számára

Szerintük nem lehet hiteles alternatíva egy olyan volt kormányfő, akinek „hatalma idején azonosítószám nélküli rendőrök földön fekvő ártalmatlan embereket rugdosnak és ütlegelnek.” Márki Zay kijelentette: Gyurcsány Ferenc idején „az orosz kémek magyar állampolgárokat vallathattak ki a magyar hatóság épületében”.

 

„Azért dolgozom hogy a DK legerősebb kormánypárti frakció legyen”

Korábban még másként vélekedett Gyurcsányról és pártjáról Hódmezővásárhely polgármestere. A Spirit FM Beszóló című műsorából már október elején, tehát még jóval a baloldali előválasztás eredményhirdetése előtt kiderült, hogy Márki-Zay Péter nemcsak, hogy nem tervez konzervatív kormányzást, de egyenesen azért küzdene, hogy 

az ellenzék 2022-es választási győzelme esetén a Gyurcsány-párté legyen a legerősebb frakció.

A műsorban Márki-Zay felidézte, már a közel egy évvel ezelőtt folytatott beszélgetésük során leszögezte Gyurcsány Ferencnek, hogy „elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen”. Érdemes felidézni a választási kampányból azt a mozzanatot is, amikor Márki-Zay Pétert a Pesti TV riportere, Bohár Dániel kérdezte Gyurcsány Ferencről. A miniszterelnök-jelölt akkor arról beszélt, hogy bár nem tart tőle, de biztosan le tudja őt váltani a Demokratikus Koalíció elnöke. 

Azt, hogy ki a kapitány, azt ő mondja meg

– válaszolta a riporter azon kérdésére, hogy a DK-elnök mondja-e meg, ki a főnök a baloldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában