Újabb ingatlanbotrány

2022.07.11. 14:08

Jakab Péter megint a Parlament által bérelt lakással manipulál

Kinőtték a panelt. A megbukott Jobbik-elnök egy kertes házba költözött „mamuszos” élettársával.

A Metropol információi szerint Jakab Péter ismét csak manipulál a parlament által számára biztosított lakással. Ténylegesen nem használja azt a „hivatali” ingatlant, amelyet az Országgyűlés évi 3,2 millió forintért bérel neki a 11. kerületi Fraknó utcában. A lap szerint a pénzt persze bezsebeli a lakásért, de valójában már egy 18. kerületi kertes ingatlanba költözött Molnár Enikővel, ahogy baráti körben eldicsekedett vele, „mi már kinőttük a panellakást”.

A 18. kerület egyik csendes részére, kertes házba költöztek, „Mamuszos” néven ismertté vált korábbi kabinetfőnökével. Innen indulnak reggelente akár közösen az országgyűlésbe, hiszen már az élettársa is a Parlament alkalmazottja lett, a kiszivárgott információk szerint 2 milliós fizetéssel.

A kapu előtt esténként mindig ott áll Jakab már sokak által ismert szolgálati kocsija.

Ebbe a 18. kerületi kertes házba költözött Jakab Péter és élettársa, Molnár Enikő 
Fotó: Metropol
Jakab szolgálati autója rendszeresen a ház előtt parkol
Fotó: Metropol

A panelt „kinövő” bukott pártelnök most már nyíltan felvállalt élettársával innen a 18. kerületi Ganz Ábrahám utcából, ebből a kertes házból indul el reggelente.

Jakab Péter és Molnár Enikő otthonosan érzik magukat az új „családi fészkükben”
 

 

Jakab és élettársa gyakorlatilag minden reggel együtt távozik a 18. kerületi kertes házból
Fotó: Metropol

 

Mindig együtt, közös autóval indulnak el otthonról
Fotó: Metropol

Miközben Jakab Péter és a korábban BKV-ellenőrként dolgozó Molnár Enikő kapcsolata szemlátomást szintet lépett, addig az új ház kérdése kapcsán megint csak felmerül a költségvetési csalás gyanúja. Jakab Péter „hivatalos”, közpénzen bérelt lakása ugyanis vagy üresen áll, vagy más él benne – miközben ő nyilvánvalóan másutt él, becsapva az Országgyűlés Hivatalát.

A törvények értelmében csak a vidéki képviselők bérelhetnek maguknak lakást Budapesten az országgyűlés pénzén, hogy legyen hol lakniuk, ha a parlamenti munka miatt napokra a fővárosba érkeznek. Jakabnak azonban – mint ismét bebizonyosodott – van másik lakása, van hol laknia, ezért bérlakás nem járna neki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában