Közlemény

2022.07.06. 17:26

Fidesz: Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát

Ők ugyanis bevezették volna az elhibázott brüsszeli olajembargót és háborúba sodorták volna az országot – írták.

Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát, ők ugyanis bevezették volna az elhibázott brüsszeli olajembargót és háborúba sodorták volna az országot – közölte a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség szerdán az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva írta, hogy Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) frakciószóvivője szerdai sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy az év végéig csökkentse nulla százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját.

A Fidesz szerint a rezsiért és az élelmiszerekért a sokszorosát kellene fizetni, „ha Gyurcsányék lennének kormányon”.

A Fidesz–KDNP viszont mindent megtesz azért, hogy a magyar családokat meg tudja védeni a háborús inflációtól, ezért támogatja az élelmiszerárstop, a benzinárstop és a rezsicsökkentés fenntartását, valamint a béke mielőbbi rendezését – áll a kommünikében.

Borítókép: Kálmán Olga, a DK képviselője felszólal a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló vitában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 22-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában