Hoppá...

2022.07.09. 12:57

Az amerikai elnök felolvasta, amit nem kellett volna (videó)

Joe Bident ezúttal a súgógép tréfálta meg az egyik televíziós műsorban, pontosabban inkább saját magát húzta csőbe, ugyanis szó szerint felolvasta a gép neki szánt utasításait – olvasható az Index.hu cikkében.

Joe Biden pénteki televíziós beszédében újabb megmosolyogtató pillanatokat okozott a nézőknek. Az amerikai elnök a nők reprodukciós jogainak védelméről beszélt, amikor véletlen felolvasta a súgógép utasításait is: 

Az idézet vége, ismételje meg a sort.

A súgógép azt az utasítást adta neki, hogy ismételje meg „A nők nem nélkülözik a választási vagy politikai hatalmat” mondatot, amelyet pillanatokkal előtte már elmondott egyszer.

A rosszul sikerült jelenetet a The New York Times egyik újságírója osztotta meg Twitter-oldalán, aki szerint Biden annyira elborult, hogy képes bármit felolvasni, amit a súgógépen írnak neki.

Joe Biden egyébként aláírta a végrehajtási rendeletet, amiben a nők abortuszhoz és a fogamzásgátláshoz való jogát igyekszik megvédeni, miután a Legfelsőbb Bíróság nemrégiben hozott döntése hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade ügyet. 

A döntés értelmében a törvényt alkalmazó államokban élő nők kénytelenek máshová utazni, ha igénybe szeretnék venni az orvosi ellátást. Ami a fogamzásgátlást illeti, egyes államokban megugrott a vazektómia iránti érdeklődés – tette hozzá a lap.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Joe Biden (MTI/EPA/Pool/SIPA USA/Oliver Contreras)

 

Címkék#Joe Biden

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában