Ukrán válság

2022.06.03. 19:40

Alexander Soros: sosem hagyjuk magára Ukrajnát

Sosem fogjuk magára hagyni Ukrajnát és a több, mint 30 éve végzett ottani munkánkat sem hagyjuk abba – jelentette ki Alexander Soros, az apja, George Soros üzletember által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) igazgatóhelyettese pénteken közzétett Twitter-üzenetében.

Alexander Soros az üzenethez képet is csatolt, amelyen őmaga és apja, George Soros és az OSF ukrajnai igazgatója, Olekszandr Susko látható.

Május végén George Soros a davosi Világgazdasági fórumon azt mondta, Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire.

„A legjobb és talán egyedüli módja civilizációnk megőrzésének, ha minél előbb legyőzzük Putyint. Ez a lényeg” – hangoztatta akkor Soros. 

Az OSF ukrajnai irodáját 1990-ben hozták létre, nem sokkal az előtt, hogy Ukrajna 1991 augusztusában kikiáltotta függetlenségét a Szovjetuniótól.

Borítókép: Alexander Soros / Twitter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában