Kínos helyzetek

2022.06.28. 09:07

A választók mentális egészségi tesztet sürgetnek Joe Bidentől

A választók 58 százaléka szerint Joe Biden elnöknek el kellene végeznie egy kognitív egészségi tesztet, és az eredményeket az amerikai nyilvánosság elé kellene tárnia.

Az utóbbi időben egyre többször találta magát kínos szituációban az Egyesült Államok elnöke, a McLaughlin & Associates ezért egy felmérést készített, amelyben azt kérdezte a választóktól: “Ön szerint Joe Bidennek el kellene végeznie egy kognitív egészségi tesztet, és nyilvánosságra kellene hoznia azt?”. Az eredmény nem okozott meglepetést a McLaughlin & Associates munkatársainak.

A válaszadók 58 százaléka igennel, míg 30 százaléka nemmel válaszolt. 12 százalék pedig nem volt hajlandó válaszolni - írja a V4NA Hírügynökség.

A felmérésből az is kiderült, hogy a választók 50 százaléka valószínűnek tartja, hogy Kamala Harris alelnök még azelőtt átveszi Joe Biden helyét, hogy lejárna a mandátuma. A közvélemény-kutatásra azt követően került sor, hogy Biden felvillantott egy noteszkártyát, amelyen részletes utasítások voltak arról, hogy mit tegyen, amikor szakszervezeti vezetőkkel, kormányzókkal és iparági vezetőkkel tárgyal a Fehér Házban.

Belépsz a Roosevelt terembe és köszönsz a jelenlévőknek, leülsz a helyedre, röviden beszélsz (2 percben). Megköszönöd a figyelmet és távozol.

– olvasható a súgókártyán.

Egy kommentelő azt írta, hogy ha legközelebb valaki azt próbálja mondani, hogy Joe Biden nem egy idősek otthonában élő, a Fehér Házban rekedt beteg, mutassa meg neki ezt”.

Egy áprilisi felmérés szerint a választók többsége úgy véli, hogy Biden alkalmatlan az elnöki posztra, és kételkedik szellemi képességeiben. A megkérdezettek 53 százaléka mondta, hogy kétségei vannak a mentális képességeit illetően. Hatvankét százalék szerint pedig azért nem alkalmas elnöknek, mert túl idős.

Borítókép: Joe Biden a G7-ek találkozóján

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában