Járvány

2022.05.03. 09:56

Megszüntették a határátlépéssel kapcsolatos összes korlátozást Szerbiában

Bármely országból érkező bármilyen állampolgár negatív teszt vagy oltási igazolás nélkül léphet be Szerbiába.

Szerbiában keddtől megszűnt minden olyan intézkedés, amely az országba történő belépésre vonatkozik a koronavírussal összefüggésben, azaz bármely országból érkező bármilyen állampolgár negatív teszt vagy oltási igazolás nélkül léphet be Szerbiába.

A belépéskor történő oltási igazolás vagy negatív koronavírusteszt felmutatási kötelezettségét korábban a szerb és az uniós állampolgárok esetében szüntették meg, illetve azt is figyelembe vették, hogy milyen a járványhelyzet abban az országban, ahonnan az utazó érkezett.

Szerbiában korábban már jelentősen enyhítettek a koronavírus-járvánnyal összefüggő intézkedéseken, a maszkviselés zárt térben viszont még mindig ajánlott, az egészségügyi intézményekben pedig kötelező.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában keddre 396-tal 2 007 091-re, Koszovóban tízzel 228 083-ra, Montenegróban pedig 46-tal 235 292-re növekedett. Észak-Macedóniában a járvány kezdete óta 309 571, Bosznia-Hercegovinában pedig 377 087 fertőzöttet regisztráltak.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában hárommal 16 002-re nőtt. Koszovóban és Montenegróban nem volt halálos áldozata a kórnak az elmúlt napon, így a halottak száma előbbi helyen 3138, utóbbi országban pedig 2715 maradt. Észak-Macedónia és Bosznia-Hercegovina nem közölt adatokat arról, hogy mennyien haltak meg az utóbbi 24 órában, az összesítés szerint a járvány kezdete óta a koronavírus-fertőzés következtében Észak-Macedóniában 9280-an, Bosznia-Hercegovinában pedig 15 765-en vesztették életüket.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában