Felháborodtak a szülők

2022.05.25. 10:13

Középiskolai kérdőívben ócsárolták a heteroszexuálisokat

Szexuális irányultságról szóló kérdőíveket töltettek ki amerikai gimnazistákkal, amelyekben olyan kérdéseket tettek fel a diákoknak, mint „miért olyan agresszívek szexuálisan a heterók”.

Több felháborodott szülő a Montana állambéli Missoulában található Sentinel High School vezetőségéhez fordult, miután megtudták, hogy a szülők engedélye nélkül szexuális irányultságról szóló kérdőíveket töltettek ki az elsős gimnazistákkal folytatott beszélgetések során – írja a V4NA.

Az egyik diák azt mondta a szüleinek, hogy az egészségtanóra végén kiosztott kérdőív kellemetlen érzéseket keltett bennük.

A tizenöt kérdésből álló felmérés szexuális témájú kérdéseket tartalmazott.

A felmérés többek között megkérdezte, hogy „Ön szerint a heterók fitogtatják a szexualitásukat? Ha igen, miért? A házaspárok 40 százaléka elválik. Miért olyan nehéz a heteróknak hosszú távú kapcsolatban maradni? Figyelembe véve a túlnépesedés következményeit, fenn tudna maradni az emberi faj, ha mindenki heteroszexuális lenne? A bejelentett nemi erőszaktevők 99 százaléka heteroszexuális. A gyermekmolesztálók többsége heteroszexuális. Ön szerint biztonságos, ha a gyerekeket heteroszexuális tanároknak, cserkészvezetőknek és edzőknek tesszük ki?”.

Egy névtelenséget kérő diák szülője szerint a felmérést az óra végén adták ki, magyarázat nélkül. A közösség tagjai, mint például Katie Kutz, Missoula megye lakosa, azt mondták, hogy szerintük a téma nem megfelelő a fiatal tinédzserek számára.

Ki vállalja a domináns és ki a passzív szerepet egy hetero kapcsolatban. Az, hogy erről 14 és 15 éveseknek beszélnek, teljesen kiakaszt

– mondta Katie Kutz.

A Missoula megyei állami iskolák szerint a kérdőív nem része az iskolai tantervnek, és csak az osztályon belüli megbeszélésekhez használták. Emellett az iskola közölte, hogy a kérdőívet megkapó diákoktól nem várták el, hogy kitöltsék azt.

A kézikönyv demonstrációs gyakorlatnak volt szánva, hogy megmutassa, bizonyos kérdéseket hogyan lehet sértőnek tekinteni

– áll az iskola közleményében.

Az iskola vezetése azt is közölte, hogy intézkedéseket vezetnek be a hasonló incidensek megelőzésére.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában