Nem hagyja abba

2022.02.03. 08:10

„Szerencsétlen, ostoba” – így gyalázza Márki-Zay a migrációt ellenző embereket (videó)

Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje nem válogatja meg a szavait, ha a vidékieket vagy a jobboldali szavazókat minősíti. Különösen sértő kifejezéseket használ, ha a Fidesz-szavazókról van szó – vagy akár csak olyanokról, akik valamiben nem értenek egyet vele. Őket rendszeresen ostobának, elmeháborodottnak, tudatlannak vagy szerencsétlennek szokta nevezni.

„Ha ezt nem juttatjuk el mindenkihez, akkor még mindig rendkívül sok szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba ember emiatt fog a Fideszre szavazni” 

– mondta Márki-Zay Péter a migrációval kapcsolatban. A baloldal jelöltje ezzel arra a hazugságára utalt, hogy „a Fidesz telepít be migránsokat”, ezt akarja eljuttatni mindenkihez. „Még egyszer mondom: kutatási adataink vannak, nem a levegőbe beszélek, sajnos még mindig ütős ez a téma, különösen vidéken, kistelepüléseken” – sajnálkozott Márki-Zay azon, hogy a vidéki embereket érdekli az illegális bevándorlás okozta biztonsági fenyegetés.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje tehát megint a jobboldaliakat pocskondiázta, akik szerinte „szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek”.

A felháborító mondatok 2021 novemberében hangzottak el egy Facebook-bejelentkezésben.

Gyurcsány jelöltje kifejtette: sokan azért nem szavaznak rá és szövetségeseire, mert attól tartanak, hogy egy kormányváltás után migránsokat telepítenének be. Márki-Zay persze azt nem tette hozzá, hogy ezt megalapozzák a kijelentései: korábban amerikai példákra hivatkozva a bevándorlók integrálását tartotta helyesnek, még ha ma már ezt próbálja is tagadni. Nem sok sikerrel, akkor is elszólta magát, amikor azt mondta: „Ezeket az embereket meg kell nyugtatni, hogy az ellenzék egyáltalán nem tervez nagy számban...” – kezdte, majd itt, miután észrevette, hogy leleplezte magát, igyekezett javítani: „Sőt, semmilyen számban nem tervez migránsokat betelepíteni Magyarországra.”

Mondanivalója akkor vált teljesen zavarossá, amikor a Fideszt vádolta migránsok betelepítésével: „Ha majd önök beszélgetnek emberekkel, és a migránsok szóba kerülnek, önök is mondják: csak a Fidesz telepít be migránst” – sulykolta a képtelen hazugságot követőinek Márki-Zay Péter.

A baloldal jelöltjének mondatait érdemes mélyebb összefüggések kapcsán is vizsgálni: Márki-Zay olyan plakátokat jelentetett meg országszerte, amelyeken azzal vádolja a kormánypártokat, hogy több mint 50 ezer „migránst telepítettek be”. Csakhogy migránsokról szó sincs. Több mint 38 ezren érkeztek hozzánk Európából, több mint 12 ezren Ázsiából és több mint 2700-an Amerikából. Az érkezettek és

letelepedettek több mint fele külhoni magyar (a többi nagyrészt befektetni vágyó, vagyonos ember), vagyis 

MÁRKI-ZAY, MIKÖZBEN ÁZSIÁBÓL ÉS AFRIKÁBÓL ÉRKEZŐ, KÉPZETLEN GAZDASÁGI BEVÁNDORLÓKAT AKAR BEFOGADNI, LEMIGRÁNSOZTA A KÜLHONI MAGYAROKAT. 

Mindez persze nem újdonság, a baloldal évtizedek óta hergel ellenük, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció pedig nyíltan a külhoni magyarság jogfosztása mellett érvel.

Úgy tűnik, Márki-Zay Péternek szokásává vált vérig sérteni a szavazókat és nem csak a jobboldaliakat. A „migránskampány” kapcsán korábban is egyszerűnek és tudatlannak nevezte a vidékieket, és ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, még rá is erősített. Egy friss videójában megint a migráció témakörében arról beszélt, milyen fontos, hogy „az utolsó faluban is mindenkinek kinyíljon a lámpa a fejében”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában