Talány

2022.02.02. 09:59

Pasarétre költözött Karácsony Gergely? Hol lakik valójában?

Végre kiderült, miért használja rendszeresen az Erzsébet híd Budáról Pestre vezető buszsávját a budapesti főpolgármester. Karácsony minden jel szerint már a budai elit negyedben, egy pasaréti ingatlanban él, ez azonban egyáltalán nem szerepel a vagyonnyilatkozatában. Beszédes fotókat kapott a Ripost szerkesztősége.

A Ripost egyik olvasója Pasaréten, a Gábor Áron utcában már napokkal korábban felfigyelt a főpolgármester elhíresült autójára, és ma reggel, amint a közeli 5-ös busz megállója felé ment, sikerült is lefotóznia – adta hírül a portál.

Karácsony Gergely már többször lebukott azzal, hogy szolgálati autója a buszsávot használja. Felháborodott autósok fotózták le, amint minden ezzel kapcsolatos szabályt megszegve az Erzsébet híd Budáról Pestre vezető buszsávjában rendszeresen kikerüli azt a dugót, ami már összeforrt a nevével.

Forrás: Ripost.hu

Sokan nem értették, miért is autózik reggelente Karácsony Budáról Pestre, hiszen hivatalosan 2015 óta zuglói lakos. Ekkor még ott volt polgármester, és itt vett egy 444 négyzetméteres telken álló 115 négyzetméteres házat. Eleinte innen járt be dolgozni, persze sofőrrel és nem biciklivel, mint ahogy eleinte híresztelte magáról.

Forrás: Ripost.hu

Közben persze, ha összetrombitálták a fotósokat, dübörgött a hazug propaganda.

Már letette a biciklit? Vagy soha fel sem vette igazán? Forrás: Kovács Tamás / MTI

De hogyan és mikor költözött szép csendben Zuglóból Budára a főpolgármester?

Ma reggel kiderült az igazság. Ahogy a Ripost egyik olvasója megírta, az elmúlt hetekben reggelente többször is észrevette Karácsony elhíresült „buszsávos” autóját Pasaréten. Ma reggel, amint az 5-ös busz megállója felé ment a Gábor Áron utca és a Pasaréti út sarkán, mondhatni az orra előtt hajtott ki a kocsi Karácsonnyal egy elegáns ház kertjéből. Sikerült is lefotóznia a kihajtó autót.

Forrás: Ripost.hu

Reggelente tehát már Pasaréten várja sofőr Karácsonyt, hogy aztán minden szabályt megszegve az Erzsébet híd buszsávján a Városházára „repítse”. Ez a magyarázata annak, hogy miért látják rendszeresen az Erzsébet híd Budáról Pestre tartó buszsávjában pofátlanul elhaladni a dugóban kínlódó autósok.

Forrás: Ripost.hu

Nagy kérdés persze az is, hogy miért nem szerepel ez az ingatlan Karácsony legfrissebb vagyonnyilatkozatában? Itt továbbra is csak a 444 négyzetméteres telken elhelyezkedő, 115 négyzetméteres zuglói ingatlan van feltüntetve. Új elem a hétfőn napvilágot látott vagyonnyilatkozatban kizárólag egy siófoki üdülő, a pasaréti ingatlannak azonban nyoma sincs.

Egyelőre találgatásokra vagyunk utalva, miért hallgatja el Karácsony a budapestiek elől, hogy Pasarétre költözött, és hogy kinek a tulajdona a pasaréti lakás. Kíváncsian várjuk az újabb főpolgármesteri magyarázkodást – írja a Ripost.

Borítóképünkön Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában