Könyvbemutató

2022.02.26. 20:13

Németh Szilárd: 2010 után újjá kellett építeni az országot

Az államtitkár felidézte, hogy pénteken volt a kommunizmus áldozatainak emléknapja.

Közösen újjá kellett építeni az országot 2010 után, egy "kommunista tombolást" követően: amihez hozzá lehetett férni, azt korábban vagy ellopták, vagy elkótyavetyélték, vagy elrontották - mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten.

Németh Szilárd a Wittner Mária 1956-os halálraítélt, korábbi országgyűlési képviselő életéről szóló Wittner és a világ - Wittner Mária '56 lángjának őrzője című könyv bemutatóján szólalt fel. Az albumot Matúz Gábor állította össze.

Az államtitkár felidézte, hogy pénteken volt a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Jelezvén, hogy éppen aláírásgyűjtésből jött, kijelentette, hogy április 3-án, az országgyűlési választáson is a kommunisták ellen kell harcot vívni.

Azt mondta, hogy 2010-ben az ország minden szempontból, erkölcsileg és anyagilag is kilátástalan helyzetben volt. A magyarok azonban úgy döntöttek, hogy megadják az erős felhatalmazást a rendcsinálásra, a változtatásra a Fidesz-KDNP-nek, majd 2014-ben és 2018-ban is a folytatásra szavaztak - hangoztatta Németh Szilárd.

Úgy döntöttek, hogy "ezt a vonalat viszik tovább", nincs visszaút, nem lehet visszafordulni - jelentette ki az államtitkár.

Wittner Máriát idézve úgy fogalmazott, hogy nincsen két baloldal. A '19-es, a '45-ös, az '56-os, a '89-es, a 2002-es és a mostani "komcsik" mind ugyanazok - hangoztatta.

Németh Szilárd arról is beszélt: segíteni kell azokon a magyarokon, akik az Ukrajnában dúló háború miatt menekülnek Kárpátaljáról.

Wittner Mária, az esemény helyszínéül szolgáló Csepel díszpolgára úgy fogalmazott, hogy azok voltak a lumpenproletárok, akik nagyon utáltak dolgozni, de szerettek volna jól élni. Ennek eredménye lett 1945 után az államosítás - vélekedett.

Azt mondta, hogy kihúzták az emberek alól egy élet munkáját. De később a privatizáció ugyanez volt, csak más elnevezéssel - hangoztatta Wittner Mária.

Kijelentette, hogy az európai értékrendben ő semmi értéket nem talál. Szocialista értékek léteznek, csak azokat jobb, ha az ember messzire hajítja - vélekedett Wittner Mária, kiemelve, hogy a magyaroknak viszont több ezer évre visszatekintő hagyományaik vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában