Legyen résen!

2022.02.14. 19:39

Internetes csalásokra figyelmeztet Csányi Sándor

Soha, semmilyen médiumnak nem nyilatkozott kriptovalutás pénzkereseti lehetőségről Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, minden ilyen közléstől a leghatározottabban elhatárolódik – közölte az OTP hétfőn a csalásra figyelmeztető közleményében.

Az utóbbi hónapokban egyre gyakoribb, hogy internetes csalók ismert emberek nevével, arcképével visszaélve kitalált történetekkel csábítanak kriptovalutás befektetésekre – írják a közleményben.

A bűnözők mások mellett Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét, és fotóit is felhasználják arra, hogy gyanútlan és hiszékeny embereket tőrbe csaljanak, valószínűtlen hozammal kecsegtető, befeketésnek álcázott ígéretekkel megszerezzék az adataikat és a pénzüket – olvasható a közleményben.

Ez a csalási forma elsősorban a közösségi médiában terjed, a bankvezető fokozott óvatosságra int, és megtette a csalókkal szemben a szükséges büntetőjogi lépéseket – tájékoztatott az OTP.

Borítóképünkön Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója. Fotó: MTI/Mónus Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában