bűnügy

2021.11.15. 09:32

Kilenc és fél év fegyházra ítéltek egy nyakláncrablót

Kilenc és fél év fegyházbüntetést szabott ki első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy többszörösen büntetett férfire, aki tavaly augusztusban az V. kerületben megtámadott egy 75 éves nőt és kitépte a nyakából az arany láncát – tájékoztatott a fővárosi főügyész hétfőn.

Ibolya Tibor közölte: a 35 éves férfi egy belvárosi társasházban támadt rá az időskorú nőre, megragadta a nyakát, fojtogatni kezdte, majd letépte a nyakában lévő 200 ezer forint értékű arany láncot és megpróbált elmenekülni.

A sértett a támadáskor elejtette bevásárlószatyrait és elesett a lépcsőn, ami miatt könnyebb sérüléseket szenvedett. Ezután felállt, kilépett a társasházból és segítségért kiabált. Járókelők figyeltek fel a sietősen távozó férfire, utána futottak, majd mindvégig követték őt, miközben értesítették a rendőröket – írta a főügyész, hozzátéve: a vádlott menekülés közben a nyakláncot egy díszfa tartójába dobta.

A rendőrök a férfit egy hotel parkolóházában, egy gépkocsi alatt találták meg és fogták el. Az ékszert a sértettnek visszaadták.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki a bűncselekmény elhárítására idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettében, ezért őt mint többszörös és különös visszaesőt 9 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható – írta közleményében a főügyész.

Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!