parlamenti ülésszak

2021.11.09. 12:49

Dömötör: Márki-Zay, aki nem akar szociális komponenst az energiaárakban

Dömötör Csaba a parlamentben elmondta, a kormány fontosnak tartja, hogy segítő kezet nyújtson sok társadalmi csoportnak.

Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője a parlament keddi ülésnapján elmondott napirend előtti felszólalásában azzal foglalkozott, hogy több mint egy hónapja folyamatosan emelkedik az üzemanyagok ára, ezzel párhuzamosan pedig például az élelmiszereké és az építőanyagoké is. Hozzátette: amíg az árbefagyasztás életben van, a kormánynak az Európai Bizottsághoz kell fordulnia, hogy csökkenteni lehessen az üzemanyagok áfáját és jövedéki adóját – írja a Magyar Nemzet.

A baloldali politikus elismerte, hogy mindenhol drága az üzemanyag, de nem mindenhol a gyenge magyar forinttal fizetnek. – Míg Magyarországon 298 ezer forint a nettó átlagkereset, Ausztriában ez az adat 986 ezer forint – véli a jobbikos politikus.

– A kormány fontosnak tartja, hogy a gazdasági nehézségek miatt segítő kezet nyújtson sok társadalmi csoportnak

– jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkár. A kormánypárti politikus példaként említette a családi adóvisszatérítést, a minimálbéremelést, az otthonteremtési program bővítését, a nyugdíjprémiumot, a 13. havi nyugdíj visszaépítését és a béremelési programokat.

Továbbá Dömötör hiteltelennek minősítette a Jobbik kezdeményezését, mondván,

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje nem támogat semmilyen szociális komponenst a benzinárban,

kommunista ötletnek tartja az árszabályozást és nem célja, hogy megállítsa a világpiaci árakat Magyarország határán.

– Ausztriában nem volt negyven évig kommunizmus, így erre hivatkozni képmutatás – reagált a szomszédos országgal való összevetésre az államtitkár. Hozzátette: a mostani kormány működése alatt 70 százalékkal nőttek a reálbérek.

Végül Dömötör Csaba bírálta azt is, hogy Márki-Zay Péter egyértelművé tette, hogy bezárná a Mátraalja legnagyobb foglalkoztatóját, a Mátrai Erőművet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!