tessék?

2021.08.05. 20:21

A férfiak is szülhetnek

Legalábbis egy szülészeti magazin a címlapján hirdeti ezt.

A The Practising Midwife magazinnak Lauren Rebbeck illusztrátor tervezett címlapot, melyen egy férfi látható, aki épp megszülte gyermekét. A fekete bőrű transz férfi a kezében tartja kisbabáját, és még összeköti őket a köldökzsinór. A férfi az öklét magasba emeli, alkarján pedig egy szivárvány tetoválás látható – írja a V4NA.

A magazin ezen példányában egy átfogó beszélgetés olvasható, melyben igyekeznek rávilágítani arra, hogy transzmaszkulin anyaságot és az anyasági ellátást befogadóbbá kell tenni. A cikkben egy sor akadémikust és az egészségügy terén jártas személyt szólaltattak meg, akik közösen feltárták azokat az akadályokat, amelyekkel egy transz férfi találkozhat az egészségügyi intézményekben.

A rendhagyó címlapot sok kritika érte, mivel sokan megkérdőjelezték a transz férfiak gyermekvállalását, a magazin azonban a kritikák ellenére is kiáll álláspontja mellet. Twitter-oldalukon kijelentették, hogy büszkén kiállnak a transz jogok mellett.

— ThePractisingMidwife (@TPM_Journal) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">June 18, 2021

“Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a kiadványunk minden szinten teret biztosítson a szülő embereknek, gondozóknak, azért, hogy tanulhassanak, gondoskodhassanak egymásról, és megosszák a tapasztalataikat. De nem fogadunk el, és nem közlünk le olyan kommentárokat, amelyek kompromittálják ezeket az értékeket”, írták a Twitteren.

Sok olvasó támogatta a magazin álláspontját, és egyetértettek abban, hogy a borító gyönyörű és transzfóbnak nevezték azokat, akik nem osztották a véleményüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!