bűncselekmény

2021.06.01. 13:12

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítéltek egy férfit Miskolcon

A vádlott 2018 karácsonyán 46 szúrással megölte, majd kirabolta idős ismerősét.

A Miskolci Törvényszék életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte nem jogerősen azt a vádlottat, aki 2018 karácsonyán egy miskolci társasházban megölte és kirabolta idős ismerősét – tájékoztatta a bíróság az MTI-t kedden.

A bíróság közleménye szerint a vádlott hajléktalan volt, rendszerint alkalmi ismerőseinél tartózkodott. Az idős sértett egyedül élt miskolci lakásában, a vádlottal már korábbról ismerték egymást. A vádlott 2018. december 26-án pénz nélkül maradt, helyzetét kilátástalannak tartotta, ezért a kora reggeli órákban felkereste a sértettet, akire egy idő után rátámadt.

Késsel 46 szúrást és vágást ejtett az idős férfin, aki ebbe belehalt. A vádlott magához vette a sértett 120 ezer forintját, átöltözött, és elmenekült.

A törvényszék a vádlottat nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel és a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője fellebbezett, a per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!