Ország-világ

2021.04.26. 20:11

Varga Judit: az Európai Bizottság ismét tematizálná a jogállamisági vitát

Az Európai Bizottság idén másodjára kívánja egy „illegitim”, a tanácsban elbukott módszerrel tematizálni az uniós jogállamisági vitát – hívta fel a figyelmet Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Varga Judit közölte: ennek előkészületeként hétfőn kezdődött a bizottság háromnapos „virtuális országlátogatása” Magyarországon.

Ennek során az Igazságügyi Minisztérium a brüsszeli testület értésére adta, hogy a tavaly kiadott jelentés elfogult, hiányos és szakmailag is színvonaltalan – hangsúlyozta a miniszter, aki ugyanakkor megjegyezte: a magyar kormány továbbra is kész a tényeken alapuló párbeszédre.

Bejegyzése szerint a bizottság hétfőn ígéretet tett, hogy a 2021-es jelentésük objektív lesz, minden országot egyenlő mércével mér és kitér majd a pozitív magyarországi fejleményekre is. „Illúziók nélkül, de örök optimizmussal figyeljük, hogy képes lesz-e a bizottság túllépni a saját árnyékán” – fogalmazott Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!