Ország-világ

2021.04.15. 18:28

Jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt megbüntette Gyurcsányék cégét a Magyar Nemzeti Bank

15 milliót kell fizetniük.

Újra 15 millió forintra megbírságolta a Magyar Nemzeti Bank a Gyurcsány házaspár érdekeltségébe tartozó Altus Portfolió Kft.-t jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt – közölte Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője – írja az Origo.

Újra lebukott Gyurcsány Ferenc és felesége. Ez már nem az első eset, hogy a Magyar Nemzeti Bank piacfelügyeleti eljárás keretében bírságolja meg az Altus Portfólió Kft.-t – emlékeztetett Budai Gyula.

2018 augusztusában az MNB 15 millió forint bírságot szabott ki az akkoriban Gyurcsányné vezette Altus Portfólióra engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, valamint büntetőfeljelentést tett az ügyben.

Mint ismert, Gyurcsányék cége négy alkalommal kötött kölcsönszerződést a Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozó Humán Operátor Zrt.-vel, közel 400 millió forint értékben. Ezen kölcsönszerződések miatt rendőrségi nyomozás folyik, valamint Budai Gyula is feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészséghez.

Budai Gyula szerint egyértelmű, hogy az Altus Befektetési Zrt. európai uniós forrást adott a baloldal táskás emberének, ezért 2021 februárjában az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordult, hogy vizsgálják ki a gyanús kölcsönszerződéseket.

Budai Gyula szerint ez az újabb 15 millió forintos bírság azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány-házaspár semmit nem tanult a múltból, és ugyanott folytatja, ahol korábban abbahagyta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!