Ország-világ

2021.03.25. 22:15

Hiesz Györgyék ellehetetlenítik a háziorvosi ügyeletet

Gyöngyös baloldali városvezetése veszélybe sodorja a háziorvosok oltási munkáját azzal, hogy pénzt von el az ügyelettől. Hiesz Györgyék saját maguk megjutalmazására és politikai célokra milliókat költenek, a háziorvosi ügyelettől azonban a járvány legsúlyosabb szakaszában vonnak el milliókat. Horváth László a Magyar Nemzet kérdésére elmondta: a gyöngyösi baloldal a háziorvosok tiltakozása ellenére döntött a forrásmegvonásról.

A járvány legsúlyosabb időszakában Gyöngyös baloldali városvezetése úgy döntött, hogy pénzt von el a központi orvosi ügyeletétől. A tíz éve huszonnégy órás szolgálatban működő háziorvosi ügyelet így április 1-jétől nem lesz elérhető a reggel 8 és délután 4 óra közötti időszakban, amely a háziorvosok folyamatos oltási munkáját is veszélyezteti – mondta Horváth László, a Fidesz országgyűlési képviselője a Facebookra feltöltött " target="_blank" rel="noopener noreferrer">videóüzenetében.

A Magyar Nemzet megkeresésére Horváth László elmondta, hogy a gyöngyösi baloldal a háziorvosok tiltakozása ellenére döntött a forrásmegvonásról.

A képviselő szerint életveszélyes és elfogadhatatlan felelőtlenség, amit a városvezetés tett, hiszen ezzel a járvány frontvonalában dolgozó kórházi és mentős dolgozókra tesznek indokolatlanul plusz terhet.

A képviselő arra is rámutatott, hogy nem igaz a városvezetés azon állítása, amely szerint az önkormányzatnak nincs évi 13 millió forintja a huszonnégy órás ügyelet működtetésére.

– Gyöngyös éves szinten hétmilliárd forintos bevételből gazdálkodik, amelyhez képest az orvosi ügyelet működésére fordított 13 millió forint elhanyagolható tétel – mondta, és arra is rámutatott, hogy a városvezetés tavaly év végén a saját intézményei körében 13 millió forint jutalmat osztott szét.

– Az elmúlt hetekben is mindig előkerültek plusz milliók, amikor DK-s vagy Jobbikos politikusok fontos ügyeit kellett finanszírozni, akik a közösségi hálón folyamatosan megosztják sikereiket a választóikkal.

– Miközben a kormányra mutogatnak, hogy elvonja a pénzt az önkormányzatoktól, az iparűzési adó kiesésének pótlásáról tárgyalnak velük – mutatott rá a képviselő, aki arra kéri a városvezetést, hogy az orvosi ügyelet forrásmegvonására vonatkozó döntését legalább a járvány levonulásáig vonja vissza.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, hogy Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármestere januárban soron kívül kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. A gyöngyösi kórház főigazgatója akkor vizsgálatot rendelt el azzal kapcsolatban, hogy miként kaphatott soron kívül és jogosulatlanul védőoltást a polgármester. Később azzal került ismét az országos sajtóba a baloldali városvezetés, hogy csaknem hatszoros áron kínált koronavírus-tesztelést a helyi lakosoknak. Mindezt egy olyan marketinges cégen keresztül kínálták, amely csak néhány hónapja kezdett foglalkozni egészségügyi szolgáltatásokkal, sőt amikor szerződést kötött a gyöngyösi baloldali önkormányzattal, éppen NAV-végrehajtás volt folyamatban a vállalkozás ellen. Hieszék ugyanarra az önkormányzati bankszámlára kérték a pénzt a tesztet igénylőktől, amelyet 2020 tavaszán koronavírus-elleni védelmi alapnak kereszteltek el.

Tavaly tavasszal 15 millió forintért koronavírus diagnosztizálására is alkalmas gépet szerettek volna vásárolni. Akkor a helyi cégekhez és a környező településekhez fordult, hogy támogassák a gép megvásárlását. Ám a gépet visszamondták, és egy másikat rendeltek, amit aztán szintén lemondtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!