LMBTQ-lobbi

2021.03.07. 08:00

Gender-kitűzőket hordatnának az iskolásokkal, egyelőre önkéntesen

A iskolai LMBTQ-csoport kezdeményezésére elérhetővé váltak az úgynevezett gender-kitűzők. Ezek segítségével már tudják az emberek, hogy a kitűző viselője miként azonosítja magát, így megelőzhető az, hogy valakit helytelen névmással illessenek.

Gender-kitűzőket vezettek be egy queenslandi középiskolában, hogy így előzzék meg azt, hogy tévesen azonosítsák valakinek a nemét az intézményben – írja a V4NA .

A Redcliffe State Középiskolában a helyi LMBTQ csoport kezdeményezte a dolgot, és jelenleg önkéntes alapon, kísérleti jelleggel működik a kitűzők viselése.

Az iskola közösségi oldalán februárban jelentették be a kitűzőket, amelyekből most három elérhető. Van olyan, amin a női she/her névmás szerepel, van, amin a féri he/him, és van, amin a semlegesnek számító they/them látható. A poszt szerint a kitűzőknek az a céljuk, hogy megmutassák, hogy a viselőjük minek azonosítja magát, és hogy erről tudjanak mások is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!