Ország-világ

2021.02.09. 13:04

Varga Judit: Szél Bernadett aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat

A tárca nyílt levélben hívta meg a képviselőt, hogy megismerhesse az áldozatsegítés évének eredményeit, ám erre nem válaszolt, a meghívást nem fogadta el.

Az igazságügyi miniszter szerint Szél Bernadett független országgyűlési képviselő „rosszindulatú posztokat írogat”, amivel aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat, s így árt a bajba jutott embereknek.

Varga Judit azt írta kedden a Facebook-oldalán: nyílt levélben hívta meg a tárca a képviselőt, hogy megismerhesse az áldozatsegítés évének eredményeit: az áldozatsegítő központok duplájára bővített hálózatát, az új szakmai megközelítés jelentős eredményeit, a civil szervezetekkel történő együttműködés sikereit és a médiakampány hatékonyságát.

Hangsúlyozta, hogy a kampányban eddig kiemelten foglalkoztak a kapcsolati erőszakkal, az iskolai zaklatással, az „unokázós” csalásokkal, a sor pedig még nem ért véget.

„Képviselő asszony nem elég bátor, hogy megismerje a valóságot. A nyílt levélre nem válaszolt, a meghívást nem fogadta el. Viszont rosszindulatú posztokat írogat, amivel aláássa az áldozatsegítő rendszerbe vetett bizalmat, amivel árt a bajba jutott embereknek. Ezúton kérem képviselő asszonyt, hogy inkább segítse az áldozatsegítők munkáját! Juttassa el minél több rászorulóhoz kampányanyagainkat, ossza meg tartalmainkat, hiszen mindenki számára van segítség” – fogalmazott Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!