Ország-világ

2021.01.09. 10:00

Kásler Miklós: két számjegyűvé válhat a napi fertőzések száma (videó)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere szerint már most mutatják az eredményeket a járvány ellen megtett intézkedések.

Budapest, 2020. október 15. Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere Szarka Tamás Kossuth-díjas énekes, zeneszerzõ Missa Missio - Mise a legüldözöttebb vallásért címû elõadásának õsbemutatójáról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2020. október 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

„Ha a körülmények nem változnak, két számjegyűvé válhat a napi fertőzések száma és néhány hónapon belül visszatérhetünk az első hullámban alkalmazott forgatókönyvhöz hasonló intézkedésekhez” – mondta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere videóinterjúban.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az oltások ideje alatt továbbra is fenntartják a járványügyi intézkedéseket mindaddig, amíg az átoltottság kellő mértékű lesz. Az oltási rendszert érő vádakkal kapcsolatban a miniszter leszögezte, hogy

a magyar oltási terv azon aszerint lett kidolgozva, hogy milyen tempóban érkeznek a vakcinák Magyarországra

− írja a Magyar Nemzet.

Kásler Miklós emlékeztetett, hogy Magyarország több vakcinagyártóval is leszerződött. A Pfizer–BioNTech-vakcina esetében az Európai Unió szerződött a gyártóval, az unió rendelte meg és osztja szét a vakcinákat a tagállamok között.

Az egészségügy átalakításával kapcsolatosan a miniszter úgy fogalmazott: megszületett a jogállás, rendezték az orvosi munkaviszonyt és fizetéseket, amelynek köszönhetően

két év alatt az orvosok bére két és fél, háromszorosára emelkedett.

A struktúra átalakítása folyamatban van, melynek két fő szempontja az alapellátás átalakítása, valamint a társadalmat leginkább sújtó betegségekre adott válasz.

Borítókép: Kásler Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!