három téma

2021.01.04. 11:52

Fontos kérdések állnak az EU Tanácsának új soros elnöksége előtt

Facebook-bejegyzésben kívánt sok sikert az EU Tanácsának új soros elnökségét ellátó Portugáliának Varga Judit.

A magyar kormány sikeres tárgyalásai után az már biztosan kijelenthető, hogy történelmi léptékű gazdasági fejlődés előtt állunk a következő években, amelynek a magyar emberek lesznek a nyertesei – írta Varga Judit igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésében.

A miniszter az Európai Unió soros elnökségét január 1-től átvevő Portugália előtt álló három fontos kérdést jelölt meg, amelyek minket is érintenek majd:

Az első fontos kérdés, hogy az EU-s helyreállítási alap milyen gyorsan indul el és hatékonyan tudja-e majd kezelni a déli-államok gazdasági problémáit?

Másodszor milyen lelkesedéssel vesznek részt a szociális politika bővítésének kísérletében a fukar országok, ha nem születnek az illegális migrációt megállító lépések?

Harmadrészt a Brexit után vajon Nagy-Britannia vagy az EU kezeli majd jobban az új gazdasági helyzetet, és ezt követően is a „még több Európa” lesz a válasz mindenre?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!