olcsóbb elképzelések

2021.01.24. 09:51

Csak fákat ígérhet Karácsony Gergely kabinetfőnöke is

Egy modern nagyvárosi közlekedési csomópont és egy kellemes közösségi tér megszületését vártuk a Blaha Lujza tér felújításától. A Karácsony Gergely-féle fapados újratervezés viszont sok újat nem ígér, csak fákat. Megszólalt a kabinetfőnök is.

Nagyon sok olyan budapesti életét könnyítette volna meg a Blaha Lujza tér észszerű megtervezése, akik nap mint nap a közösségi közlekedésen belüli átszállásra használják a Blaha Lujza teret. Erre Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetője hívta fel a figyelmet, kifejtve, mennyit jelentene a 28-as, a 37-es és a 62-es villamossal utazóknak, ha nem kellene annyit gyalogolniuk a metróig vagy a Rákóczi úton közlekedő buszokig – írja a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely és csapata lesöpörte a korábbi terveket, és olcsóbb elképzelésekkel álltak elő. Ebből kimaradt az aluljáró és az aluljárólépcső bővítése, a buszváró egyedi fedése. Cserébe annyit tudott ígérni a városvezetés, hogy ültetnek még fákat.

Ezt erősíti meg Balogh Samu várostervező, Karácsony Gergely kabinetfőnöke is a sajtóközleményében, amelyben ennyit ígér a Blaha Lujza térrel kapcsolatban:

„A most következő felújítás során a korábbi tervekkel ellentétben értékes fákat tartunk meg, valamint több mint 65 új fa kap majd helyet, és több mint 1000 négyzetméter új zöldfelület jön létre. Az új gyalogos-átkelőhelyek a felszínen teljes értékűen átjárhatókká teszik majd a csomópontot.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!