Ország-világ

2020.12.21. 15:49

Engedélyezi a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását az Európai Gyógyszerügynökség

Az oltóanyag az Európai Bizottság engedélyezését követően kerülhet forgalomba az unió területén.

A medical worker displays a vial of the Pfizer vaccine against the COVID-19 coronavirus at Shaare Zedek Medical Center in Jerusalem, on December 20, 2020. - Israel has ordered 14 million doses of the vaccine -- covering seven million people, as two doses are required per person for optimal protection -- from Pfizer as well as US biotech firm Moderna. (Photo by Menahem KAHANA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Menahem Kahana

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta hétfőn az Európai Unióban a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyagot.

Az EU gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő ügynökség gyorsított eljárás keretében hozta meg döntését, amely az oltóanyag egyéves feltételes alkalmazásához adja meg a zöld jelzést.

A forgalomba hozatalt hivatalosan az Európai Bizottság engedélyezi, a testület várhatóan rövid időn belül bejelenti jóváhagyását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!