Ország-világ

2020.10.09. 08:47

Karácsony Gergely a baloldal antiszemita jelöltje mellett kampányol Borsodban

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szombaton Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe utazik, hogy a baloldal helyi jelöltje, Bíró László mellett kampányoljon. Karácsony támogatása azért is megdöbbentő, mert azok után áll ki személyesen Bíró mellett, hogy az antiszemita jelölt Budapestet egyszerűen Judapestként emlegette.

A baloldali pártok együttesen jelölték a rengeteg botrányt okozó, munkavállalóinak nem fizető, antiszemita Bíró Lászlót a szerencsi-tiszaújvárosi választáson. Támogatásától még az után sem léptek vissza, hogy több baloldali értelmiségi szólított fel erre – írja az Origo.

Bíró Lászlóról augusztusban derült ki, hogy több zsidógyűlölő bejegyzést is írt a Facebookon. Budapestet Judapestnek, a zsidó származású turistákat tetűcsúszdásoknak nevezte.

Bíró Lászlót – miután pártjában, a Jobbikban akkora a káosz, hogy még elnököt sem tudtak rendesen választani – a baloldali pártok közösen jelölték. Az utóbbi időben több baloldali politikus is személyesen kampányolt Bíró mellett, például Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Karácsony Gergelynek, Budapest főpolgármesterének személyes támogatása még a többi pártvezetőénél is megdöbbentőbb, hiszen ő annak a városnak a vezetője, amelyet Bíró Judapestnek minősített.

Ennek ellenére érzi úgy Karácsony, hogy személyesen kell kiállnia a náci eszméket valló Bíró László mellett.

Az Origo levelet írt Karácsony Gergelynek, amiben megkérdezték, hogy „miért érzi úgy Budapest főpolgármestereként, hogy a nyíltan antiszemita, Budapestet Judapestnek, a zsidó turistákat tetűcsúszdásoknak nevező Bíró Lászlót kell támogatnia”?

A cikk megjelenéséig Karácsony Gergely nem reagált, ha megteszi, válaszát közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!