Ország-világ

2020.09.24. 06:03

Romházba vannak bejelentve Bíró strómanjai

Megtalálták Bíró László romházakba bejelentett stróman­jait, akikkel együtt a baloldal közös szerencsi jelöltje bedöntötte a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetet. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Bíró nem munkahelyeket teremtene, hanem tönkretenné azokat, ahogy ezt korábban is tette az általa vezetett szövetkezettel.

Budapest, 2020. január 29. Magyar Zoltán jobbikos országgyûlési képviselõ (j) és Bíró László, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselõje sajtótájékoztatót tart a tokaji borokkal kapcsolatban Budapesten, a Legfõbb Ügyészség épülete elõtt 2020. január 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Bíró László, a baloldal jelöltje az október 11-i, Borsod megyei időközi parlamenti választáson

nem munkahelyeket teremtene, hanem tönkretenné azokat

– jelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján, amelyen a politikus sajtóhírek alapján arról is beszámolt, hogy megtalálták Bíró strómanjait.

Kifejtette: az egész baloldal kezdettől fogva sumákol a jelöltjük viselt dolgaival kapcsolatban, és semmilyen érdemi választ nem kapnak a felmerülő kérdésekre.

„Azonban egyre több olyan ügy lát napvilágot, amelyek miatt indokolt lenne a baloldalnak válaszokat adnia” – mutatott rá Hollik, aki

példaként említette Bíró antiszemita és cigányellenes megnyilvánulásait, homályos, egyre botrányosabb cégügyeit, a munkavállalók bérének visszatartását, valamint a jobbikos politikus fegyverrel történő fenyegetőzését.

„Kedden ráadásul újabb súlyos dolgok láttak napvilágot, sajtóhírek szerint ugyanis megtalálták Bíró László strómanjait, akiknek segítségével bedöntötte a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetet, amelyik nem fizette ki az alkalmazottait, és amelynek évekig a politikus volt a vezetője” – mondta Hollik István a Magyar Nemzet beszámolója szerint.

Azzal összefüggésben, hogy a baloldali jelölt azt mondta, a céget egy szakértői csapatnak adta tovább, a kormánypárti politikus elmondta: ezalatt egy elhunyt alkoholistát és két olyan embert kell érteni, akik egy romos házba voltak bejelentve. Utóbbit alátámasztandó egy képet is felmutatott a lakhatásra alkalmatlan ingatlanról. „Ezek az emberek strómanok, akiknek az lett volna a feladatuk, hogy elvigyék a balhét Bíró László helyett” – hangsúlyozta Hollik István. A Pesti TV tegnap számolt be róla, hogy

a cég felügyelőbizottsági tagjainak egyike egy romos tápióbicskei, másikuk pedig egy hasonló állapotú nagykátai ingatlanba volt bejelentve.

A kommunikációs igazgató arra is emlékeztetett, hogy Bíró László annak ellenére nem fizette ki az általa vezetett szövetkezet dolgozóit, hogy az több mint ötvenmillió forint állami támogatást kapott, pont a munkahelyek megvédése érdekében. „Senki nem bízhat a baloldal jelöltjében, még egy céget sem tudott elvezetni, és a munkavállalókat nem fizette ki” – hangsúlyozta Hollik István, aki szerint

Bíró inkább eltüntette az ötvenmillió forinttal kitömött céget, hogy ne kelljen fizetni a dolgozóknak.

Mint mondta, ez is alátámasztja a megfélemlített és kisemmizett varrodai dolgozók korábbi beszámolóját, amelyek szerint Bíró László fegyverrel is megfenyegette őket.

Hollik István hangsúlyozta:

a jobbikos politikus mögött az a Gyurcsány Ferenc áll, aki korábban bezáratta a szerencsi cukorgyárat,

azt a vállalkozást, amely a körzetben több ezer embernek biztosított munkát és megélhetést.

A kommunikációs igazgató összegzése szerint a szerencsi munkahelyeket Bíró Lászlóra bízni olyan lenne, mintha a kecskére bíznák a káposztát. „A baloldal jelöltje nem munkahelyeket teremtene, hanem tönkretenné azokat, ahogy ezt tette az általa vezetett szociális szövetkezetnél” – figyelmeztetett.

Figyelemre méltó: úgy tűnik, hogy

még saját pártja sem bízik Bíró László kommunikációs képességeiben, mivel gyakorlatilag bújtatják a sajtó elől.

A különböző sajtótájékoztatókon – amelyeken egyebek mellett a zsidóellenes kijelentéseiről és üzleti ügyeiről is kérdezte Bírót a jobboldali média – szinte szóhoz sem hagyták jutni az övéi. Amint Bíró belefogott a magyarázkodásba, vagy egy női munkatársa, vagy pedig Jakab Péter pártelnök vette át tőle a szót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!