Ország-világ

2020.09.26. 07:10

Korábban nőket futtatott, most a város vezetőinek ad tanácsot

Prostituáltak futtatása miatt ítélték el azt a férfit, aki most Seattle városának a vezetőit fogja tanácsokkal ellátni magas összegű díjazásért. Mindeközben a városi tanács megvonná a rendőrség támogatását, ami miatt több tucat rendőr veszítené el a munkáját.

A man carries a Black Lives Matter (BLM) sign during a "March of Silence" and call for a statewide general strike in support of all Black lives in Seattle, Washington on June 12, 2020. (Photo by Jason Redmond / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Jason Redmond

Egy olyan férfi kapott tanácsadói állást Seattle-ben, aki korábban prostituáltakat futtatott. Sokat elmond róla, hogy az utca cárjának hívják – írja a V4NA hírügynökség.

Andre Taylor munkája mostantól viszont az lesz, hogy ajánlásokat tegyen a városnak a közösségi szerepvállalással és a rendfenntartás alternatív lehetőségeivel kapcsolatban. Mindezt havonta 12 ezer 500 dollárért teszi meg egy éven keresztül. Elmondása szerint

ő olyan emberekkel – például stricikkel és bandatagokkal is – szót tud érteni, akik egyébként nem ülnének le a város képviselőivel.

Seattle hires an ex-pimp to be its “Street Czar” urban liaison. Andre Taylor was convicted for prostitution related activities in Las Vegas. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#BLM https://t.co/nzFiAIdL1q

A férfi még 2016-ban költözött Seattle-be, miután a testvére meghalt a helyi rendőrséggel való lövöldözés során. Akkor Taylor azt ígérte, hogy harcba fog szállni a várossal.

Idén, amikor a tüntetők létrehozták Seattle-ben az autonóm zónát, azt javasolta nekik, hogy maradjanak ott a helyükön addig, amíg a város nem ad nekik kétmillió dollárt. Később aztán már a polgármester mellett jelent meg egy sajtótájékoztatón, ahol arra sürgette az embereket, hogy hagyják el a zónát – Andre Taylor egyébként éppen ezen a napon írta alá a szerződését a várossal.

Why is Seattle defunding police but paying a BLM inc. activist and former pimp, Andre Taylor $150,000 to be a 'street czar?'

🤔

Száz rendőr veszítené el az állását

Mindeközben Seattle városi tanácsa lényegében megsemmisítette Jenny Durkan polgármester korábbi, a rendőrség támogatásának megvonására vonatkozó vétóját. A testület 7-2 arányban döntött arról, hogy komoly összeggel csökkentené a hatóság költségvetését.

A polgármester augusztusban azt mondta, azért vétózta meg a költségvetés-tervezetet, mert a tanács nem beszélte meg vele annak részleteit, és nem született megegyezés közöttük. A terv szerint 3,4 millió dollárral csökkentenék a rendőrség 400 millió dolláros költségvetését. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nagyjából száz rendőr vesztené el az állását, illetve nem kapna támogatást a hajléktalanokon segítő program.

65 percent of Seattle wants to defund police. Good luck with that, you snowflakes deserve everything that you will get. And what you will get is homelessness , misery , violence and death. Too bad the other 45 percent are going to sit on their asses and do nothing but watch. https://t.co/6df9BKl0ra

A megvonást azonban nem találja mindenki kielégítőnek. A Black Lives Matter (BLM) tüntetői, valamint a tanács egyik szocialista tagja, Kshama Sawant szerint 50 százalékkal kellene csökkenteni a rendőrség támogatását – az így megmaradt pénzt pedig különböző szociális programokra kellene költeni.

This “alternate” bill is, in fact, a stunning betrayal of BLM & working people, & a capitulation to Durkan, Seattle police, big business. It walks back the meager 1% reduction in police budget, the stopping of homeless sweeps, small Green New Deal funds.https://t.co/b02Rbw1f9X

Borítóképünkön BLM-tüntetők Seattle városában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!