Ország-világ

2020.09.07. 12:29

A Fidesz-KDNP válaszokat vár Bíró Lászlótól, az ellenzék botrányba keveredett jelöltjétől

A Fidesz-KDNP válaszokat vár Bíró Lászlótól, a szerencsi időközi parlamenti választáson induló baloldali jelölttől arra, hogy tényleg fenyegette-e, kisemmizte-e a dolgozókat – közölte a kormánypártok nevében a KDNP frakciószóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott: egyre durvább, ami kiderül a baloldal szerencsi képviselőjelöltjéről, akinek „már nem csak az antiszemita és cigányellenes kijelentései miatt lenne mit magyaráznia”.

A frakciószóvivő kifejtette:

saját magukat és az állásukat féltő varrodai dolgozók sorra nyilatkoznak arról, hogy Bíró László egykori főnökükként volt, hogy nem fizette ki őket, és ha a fizetésük után mertek érdeklődni, akkor még agresszívan nekik is ment, és azzal fenyegetett, hogy a puskájával lelövi őket.

A tanúk elmondása szerint állandó megfélemlítésben dolgoztak, „gyakran fizetés nélkül, teljesen kisemmizve”, és Bíró László teljesen kihasználta a varrodai dolgozók kiszolgáltatott helyzetét

- tette hozzá.

Nacsa Lőrinc szerint ideje lenne, ha a baloldal „botrányokkal teli” képviselőjelöltje most már nem menekülne a kérdések elől, hanem válaszolna. Tényleg fenyegette és kisemmizte a dolgozókat? Hány embert fenyegetett meg? Hányszor tartotta vissza a fizetésüket? Tisztában volt-e vele, hogy ezzel milyen nehéz helyzetbe hozza őket? – sorolta kérdéseit. „Várjuk Bíró László és az őt jelölő baloldali pártok válaszait” – zárta nyilatkozatát.

A szóvivőt kérdezték arról a hétfői Magyar Nemzet-cikkről, amely szerint a napilap beazonosította azt a személyt, Gerald Knaust, aki a Soros-hálózat tagjaként a Magyarország elleni lejárató akciók irányítója, végrehajtója. A kereszténydemokrata politikus erre úgy reagált: ez is csak annak az igazolása, hogy egy nemzetközi lejárató kampány folyik az ország ellen elsősorban a migráció és a nyílt társadalom eszméjének elutasítása miatt. E támadások mögött pedig sokszor megtalálható Soros György és az ő rengeteg pénze – fűzte hozzá.

Azzal összefüggésben, hogy egyre több a koronavírus-fertőzött Magyarországon, mégis több tömegrendezvény is volt az elmúlt hétvégén, Nacsa Lőrinc azt felelte: nem szabad veszni hagyni a járvány első hullámának jó kezelése után elért eredményeket. Az egészségügyi rendszer is fel tudott készülni az első hullám alatt – jegyezte meg, kiemelve az állampolgári felelősség fontosságát az óvintézkedések betartásával kapcsolatban.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) modellváltásával kapcsolatban – amely ellen vasárnap demonstrációval tiltakoztak a fővárosban – a frakciószóvivő azt mondta: egy belső vitáról van szó, szerinte az ellen folyik tüntetés, hogy kikerülnek az állami fenntartás alól a diákok. A modellváltást számos egyetem saját maga kérte, mert így sokkal szabadabb a gazdálkodása és a nemzetközi mozgástere – közölte, jelezve azt is: az SZFE hallgatói egy olyan fenntartói modell ellen tüntetnek, amelyet még ki sem próbáltak, hiszen a tanév még el sem kezdődött. Azt is mondta, hogy a magyar közéletben és művészi életben konszenzus volt arról, hogy az SZFE-n olyan átalakításra van szükség, amely versenyképesebbé teszi az intézményt. A magyar művészet és kultúra érdeke, hogy a vita mihamarabb rendeződjön, és elinduljon a tanév – tette hozzá, azt hangoztatva, hogy sokszínűségre van szükség az egyetemen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!