Folytatódhat az aláírásgyűjtés az Európai Bizottság javaslata szerint

Újabb esélyt kap a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése – írta közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán.

A tárcavezető bejegyzésében közli, hogy a szervezők mellett ő is az Európai Bizottsághoz fordult, kérve az európai nemzeti régiókért indított petíció aláírásgyűjtési időszakának meghosszabbítását. A politikus úgy érvelt, hogy az európai uniós tagállamok által a koronavírus-járvány miatt elrendelt utazási és kijárási korlátozások rendkívül megnehezítették az aláírásgyűjtést.

„Sikerként könyvelhetjük el, hogy az Európai Bizottság mai javaslata szerint az uniós polgárok számára ismét megnyílik a lehetőség a kezdeményezés támogatására. Amennyiben az Európai Parlament és az Európai Tanács is elfogadja a javaslatot, további hat hónappal hosszabbodik majd meg az aláírásgyűjtés időszaka”

- árulja el Varga Judit, aki emlékeztet rá, hogy „a példaértékű magyar összefogásnak köszönhetően” már több mint 1 millió uniós polgár támogatását bírja a kezdeményezés.

Hozzáteszi: az 1 millió aláírás kritériuma mellett azt a feltételt is teljesíteni kell, amely szerint legalább 7 tagállamban meghatározott számú aláírást kell elérni.

„Ne feledjük el, minél több aláírás gyűlik össze, annál erősebb lesz a közös üzenet. Minden magyar aláírás számít!”

- figyelmeztet a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!